PRIJE I POSLIJE: kako je Anamarija s ograničenim budžetom preuredila staru spavaću sobu

Projekti i ideje Anamarije Udovičić Pavlinović prava su inspiracija. Vjerujemo da će biti i spavaća soba koju je preuredila u stanu u Makarskoj biti nadahnuće da i vi krenete u obnavljanje starih vintage komada i počnete kombinirati više stilova!

 

 


Nakon što je uredila svoj mali zagrebački stan u obiteljskoj kući (pogledajte link ispod) Anamarija je krenula na preuređenje stana u Makarskoj, koji je obiteljsko naslijeđe, a cijeli proces objavila je na svom instagram profilu @aestheticmagnetic .

Makeover je krenuo polako, a prva prostorija je bila spavaća soba. Rezultat je doista fantastičan te je izvrsna inspiracija za sve koji bi željeli unijeti promjene u spavaćoj sobi ali uz male izdatke. Te usput biti i kreativni imati sasvim posebne komade!

Plava rapsodija podno Sljemena. Pogledajte kako su svoj dom od 40 kvadrata Anamarija i Dario sami uredili

FOTO: PRIVATNI ARHIV

PRIJE

Riječ je spavaćoj sobi koja zauzima površinu od 15 kvadrata, a Anamarija i suprug Dario, koji joj je desna ruka u svim makeoverima i uređenjima, odlučili su ga preurediti s minimalnim budžetom. u čemu su im uvelike pomogli DIY projekti koje su poduzeli. Većinu namještaja sami su restaurirali, što je za ovaj bračni par ne samo ušteda nego i velika strast.

“Uskoro ćemo ići na kompletno uređenje cijelog stana, a započeli smo s našom sobom. Kako je soba bila jednostavnija za makeover od kuhinje i WC-a, odlučili smo puno stvari sami napraviti i budžet sačuvati za ostatak stana”, objašnjava Anamarija.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

U sobi su u sklopu makeovera promijenjeni veći komadi namještaja – krevet, stol, noćni ormarići i fotelje, ali su nabavljeni u derutnom stanju te restaurirani. Uneseni su i detalji koji su ovu prostoriju učinili doista posebnom – zavjese, tapete, slike… Od starog namještaja, otkriva nam Anamarija, ostao je samo ormar koje su također obnovili, kao i ulazna vrata.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

Inspiracija u uređenju bila je nešto drugačija od one prisutne u stanu u Zagrebu. U ovoj spavaćoj sobi je to vintage, no ostatak će biti ipak biti kombinacija stilova te imati moderniji touch.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

“Ovoga puta sam bila posebno inspirirana vintage stilom i viktorijanskim dobom. Stan u Zagrebu sam totalno ja i to je ono u čemu se ponajviše pronalazim. Sobu na moru sam htjela ostaviti u potpunom vintage ozračju, ali kada krene kompletna renovacija stana, vjerujem da će onda sve stilski sličiti na zagrebački interijer. Da imam sto stanova, vjerojatno bi svaki bio drukčije uređen, ali vjerujem da bi se uvijek mogla prepoznati neka moja određena crta u svakom od stanova”, otkriva dizajnerica koja voli spajanje modernog s klasičnim, starog s novim.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

 


Anamarija se u uređenju vodi stavom da je svaki dom upravo savršen kada u sebi ima objedinjeno najbolje od svakog stilskog pravca ili ako je mješavina raznih pravaca.

Zeleno-tirkizna koja se pokazala kao pun pogodak za spavaću sobu, provlačit će se, otkrila nam je Anamarija, kroz sve prostorije u stanu. Naravno, i u njima planiraju smjestiti neke ‘stare-nove’ stvari i udahnuti im život.

“Kod mene očito bez toga ne može”, kaže Anamarija kojoj su interijeri toliko prirasli srcu, da je nakon fakulteta upisala i školu za dizajn i odlučila da to bude njezino zanimanje.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

“Sretna sam zbog toga jer smatram da je zaista divno kad čovjek ima prilike raditi posao kojeg voli i u kojem istinski uživa”, zaključuje.

 

Komentari