Dekoracija doma nakon blagdanske raskoši

Teška srca odričemo se blagdanske atmosfere u domu, kojoj najviše doprinose dekoracije – od drvca, preko ukrasnih traka, lampica, aranžmana pa do girlandi. No, to nipošto ne znači da baš sve moramo ukloniti i ostaviti svoj dom bez detalja…

 

Iako nije neuobičajeno da domovi ostaju okićeni do veljače, velik broj kućanstava maknuo je već božićne ukrase nekoliko dana nakon Nove godine, što nerijetko rezultira poprilično ispraznim ambijentom. Nakon obilja dekoracija poput girlandi, lampica, kuglica, prigodnih figurica, aranžmana i velikog drvca dom nam se nakon njihovog pospremanja čini kao pustinja. I neprestano imamo dojam kako nešto nedostaje i da nema smisla čekati proljeće da bismo ga opet uredili prigodnim detaljima…

Kako biste uklonili taj dojam i kako bi vaš životni prostor ostao u aktualnom zimskom ugođaju, donosimo nekoliko primjera kako ukrasiti stan i nakon božićne raskoši. Ne ustručavajte se ostaviti drvca još neko vrijeme u vašem domu, naročito ako je riječ o minijaturnim drvcima koji su dio dekoracije u loncima i teglama.

 

 

Foto: Beauty For Ashes Home

 

Da bi stvorili ugodni zimski ugođaj koristite drvo, koje možete upotrijebiti na razne načine. Nemojte se libiti upotrijebiti i pokoji češer, dekoraciju od sušenog voća, granu bora ili pak nenakićeno drvce. Na sofe i ležajeve stavite pokoju pletenu jastučnicu ili deku, a uz nekoliko svijeća, vaza i ukrasa u svijetlim tonovima stvorit ćete ugodni dom i u ovo najdepresivnije doba u godini.

 

Foto: Country Living

 

Nemojte u priči o zimskom dekoriranju doma izostaviti spavaću sobu. Neka vaša najintimnija prostorija u domu bude ispunjena zimskim ukrasima, ali i svježim granama zimzelenog drveća ili pak eukaliptusa. Bit će divno usnuti i probuditi se u prostoriji kojom se širi osvježavajući miris ovoga zelenila.

 

Foto: Country Living

 

Prigodne dekoracije dočarat će pravu zimsku idilu, a u tome budite slobodni i kreativni. Primjerice, iskoristite stare klizaljke, skije ili saonice te ih pokažite na vidiljivom mjestu u svome domu. Bit će to detalj koji će svi primijetiti.

 

Foto: Hymns and Verses
Komentari