Zdrav život u potkrovlju

Znamo da je kvaliteta života usko povezana s kvalitetom našeg okoliša. Budući da čak 90 posto vremena provodimo u zatvorenom prostoru, od izuzetne je važnosti da klima našeg doma bude ugodna i zdrava. Dovoljno dnevne svjetlosti i svježeg zraka utjecat će na naše raspoloženje, smanjiti probleme s disanjem, te povećati koncentraciju i sposobnost učenja.

Donosimo vam tri savjeta za stvaranje zdravog i ugodnog doma ispod krova:

  • Dnevna svjetlost

Osigurajte dovoljno dnevne svjetlosti i svježeg zraka u prostoru ispod krova. Istraživanja pokazuju da dobra unutarnja klima prostora pospješuje sposobnost učenja za 15%, popravlja raspoloženje i san. Krovni prozori idealan su izbor za optimalno osvjetljenje potkrovlja.

Velux
Velux
  • Vodonepropusnost

Vodonepropusnost ćete postići kvalitetnom hidroizolacijom krovišta i prostora oko krovnog prozora. Spriječiti prodor vode glavni je preduvjet ugodnog života u potkrovlju.

Velux
Velux
  • Kvalitetna izolacija

Uložite u kvalitetnu izolaciju. Toplinska izolacija potkrovlja garantira ugodnu klimu u potkrovlju tijekom svih godišnjih doba – ljeti štiti od pregrijavanja, a zimi čuva toplinu prostorije, dok parna brana štiti od prodora vlage iz prostora u toplinsku izolaciju krovišta. Vlaga se u krovnoj konstrukciji pretvara u kondenzat koji bi oštetio izolaciju i samu drvenu konstrukciju krovišta. Izuzetno je važno izolirati i prostor oko krovnih prozora kako bi se spriječio nastanak toplinskih mostova i prodor vlage.

Velux
Velux

Sve ove savjete lako ćete primijeniti ako kod ugradnje krovnog prozora koristite VELUX komplet za ugradnju. Komplet za ugradnju osigurat će vodonepropusnu vezu krovnog prozora i krovišta i najbolju moguću toplinsku izolaciju, a parna brana spriječit će ulazak vlage iz prostora u krovište.

Ako razmišljate o uređenju vašeg potkrovlja i ugradnji krovnog prozora, sada je pravo vrijeme za akciju jer od 01.04. do 30.04. VELUX nagrađuje sve kupce koji kupe Komplet za ugradnju GRATIS vanjskom tendom MHL koja krovni prozor tijekom ljeta štiti od topline.

Više o akciji pročitajte ovdje.

PR članak

Komentari