ZLATNA PRAVILA ORGANIZACIJE: usvojite ih u godini pred nama

Nijedan dom, bez obzira na veličinu nije savršen. Uvijek postoji nešto za što ne možemo pronaći mjesto ili pak ono što ne možemo pronaći. Kako bi vaš dom uvijek bio uredan i organiziran, pokušajte pratiti nekoliko savjeta.

 

 


Ne samo da će organiziran interijer biti uredan i funkcionalan već i  ugodan pa ćete zimske dane pred nama vrlo rado provest u toplini svog doma.


Budite realni

Kako bi se uveo red u neki prostor potrebno je uložiti određeno vrijeme, a ponekad i budžet za primjerice organizatore, police ili kutije koje će vam pomoći da prostor maksimalno iskoristite.  Prije nego krenete u proces organizacije, budite realni oko toga koliko vam vremena treba kako ne bi odustali odmah na početku.


Organizirajte dio po dio

Baš kao u kod prvog koraka, budite realni i nemojte očekivati da ćete cijeli dom organizirati u nekoliko sati. Napravite popis prioriteta, odnosno prostorija, ostava ili ormara kojima je hitno potrebna organizacija i proces neka započme prema toj listi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by topsdecoration (@topsdecoration)

 


Prvo izbacivanje suvišnih stvari

Jedan od prvih koraka uspješne organizacije je izbacivanje stvari koje vam više ne služe i koje niste dugo koristili. Tako ćete stvoriti dodatan prostor i olakšati si održavanje organiziranog.

 


Individualizirajte organizaciju

Svatko ima svoj način funkcioniranja pa tako i organiziranja, stoga organizaciju prilagodite sebi. Stvari ili odjeću koju najčešće koristite stavite na vidljivo i lako dostupno mjesto. Možete koristiti prozirne kutije ili košare, možete se odlučiti za otvorene police ili skrivene sustave koje je lako koristiti.


Stvorite zone

Većina stručnjaka za organizaciju složite će se da je za održavanje organiziranog prostora ključno stvaranje zona. To vrijedi od organizacije primjerice kaputa i traperica, pa sve do začina. Predmete grupirajte prema namijeni i kategorijama.

 

 

Komentari