SPREMATE SE NA BOJANJE DOMA? Otkrivamo kako pripremiti zidove da bi sve ispalo savršeno

Jeste li se ikada odlučili samostalno obojati zidove? Kako će se boja primiti ne ovisi samo o njezinoj vrsti i nijansi nego i o prethodnoj pripremi zidova na koju mnogi zaboravljaju. U nastavku otkrivamo kako pripremiti zidove!

 


Bojanje je vrlo jednostavan, brz i povoljan makeover koji donosi veliku promjenu u prostor – osvježava ga, čini urednijim i podiže ga te donosi željenu atmosferu. Stoga, ako imate u planu nešto promijeniti u svome domu, a nemate puno vremena ni sredstava, mi vam predlažemo bojanje zidova.

Bojati zidove možete i sami te tako uštedjeti na budžetu, ali prije nego krenete na posao, bitno je pripremiti zidove.

Nina i Megi iz Texa koji u svojoj ponudi ima Dulux boje pomažu nam savjetima te u video prilogu pokazuju na primjeru spavaće sobe kako pripremiti zidove za bojenje.

Foto: Marko Cindrić

1. Priprema zidova za bojenje ključan je postupak kako bi nova boja na zidu izgledala onako kako ste je zamislili. Za početak je bitno zaštititi okolne zidove koje nećete bojiti i pod.

2. Nakon zaštite krenite s nanošenjem Dulux Grunt impregnacije. Impregnacija je bitna jer izjednačava upojnost podloge i poboljšava prianjanje boje te sprječava pojavu mrlja, odnosno neujednačenost nove boje na zidu.

Prije nanošenja, 1 litru Dulux Grunta potrebno je razrijediti s 1 litrom vode. Površinu premazujete valjkom isključivo u jednom sloju.

3. Impregnaciju ju potrebno ostaviti na 3 sata da se osuši 3 sata i onda krenuti s nanošenjem nove boje.

4. Nina i Megi odabrale su patlidžan ljubičastu u Dulux Vinly Matt-u. Prvo su malim valjkom obojale rubove i kuteve, a zatim velikim obojale preostalu površinu zida.

5. Nakon sušenja krenule su s nanošenjem drugog sloja boje.

6. Odmah po završetku bojenja, pod kutem od 45 stupnjeva skida se krep traka.

Foto: Marko Cindrić

I to je to! Ako pripremite zidove za bojenje kao što su Nina i Megi učinile, budite sigurni da će ton boje biti ujednačen po svim dijelovima zida, a nova boja će dati novu dimenziju prostoru.

 

 

 

Komentari