Kako odabrati tuš kabinu s obzirom na veličinu i oblik kupaonice

Planirate opremanje nove kupaonice ili se spremate na adaptaciju stare te u njoj svakako želite imati umjesto kade imati tuš kabinu no znate koju odabrati? Nudimo nekoliko brzih i jednostavnih savjeta koje morate slijediti.

 

 

Tuš kabine istisnule su zbog svoje praktičnosti i dimenzija kade iz naših kupaonica. Opredjeljujemo se za tuš kabine jer u potpunosti odgovaraju modernom načinu života te se lako mogu prilagoditi svakom prostoru, makar on imao svoje specifičnosti.

 

USKE DUGE KUPAONICE

Ovakav oblik prostorije inače nam može zadavati puno muke, ali ne i kada je riječ o kupaonicama. Tako i u vrlo uske i dugačke kupaonice uvijek možete smjestiti tuš kabinu jer se u donji dio može smjestiti pravokutna tuš kabina i to cijelom širinom prostora. Savršeno ste iskoristili taj dio prostorije, a sadržaj koji ste stavili nimalo ne ometa prohodnost u ostatku kupaonice.  Pored toga, na taj način dugačak prostor ćemo vizualno skratiti, a sama kupaonica bit će maksimalno iskorištena.

 

InDizajn

 

IZNIMNO MALE KUPAONICE

U prostorije iznimno male kvadrature nužno je pak smjestiti polukružne kade s odgovarajućom kabinom. One zauzimaju najmanje prostora, a nude se razne dimenzije i varijante, čak i sa sjedećim dijelom taj da ih u centimetar možete prilagoditi svome domu. Kada je kada zaobljenog oblika štedite na prostoru i lakše je prolaziti kupaonicom te obavljati higijenu.

 

Foto: Nord

 

VEĆE KUPAONICE

Za kupaonice veće površine idealno rješenje su kvadratne tuš kabine. Sam prostor unutar takvih tuša kabina i kada puno je komotniji i veći od polukružnih, a oblik idealan za slaganje skladnog i iskoristivog tlocrta. Ako imate dovoljno prostora u svojoj kupaonici, kvadratni oblici tuš kabina iznimno su funkcionalni i estetski se uklapaju u sve stilove uređenja.

 

Foto: Nord

Komentari