NEPRAVILAN MALI PROSTOR: uređenje moderne spavaće sobe u kojoj su krevet i tapete glavne zvijezde

Zavirite u spavaću sobu koju je uredio studio Mirjane Mikulec i nadahnite se idejom kako urediti ovu prostoriju kada je tlocrt nepravilan, a i nemate baš puno kvadrata na raspolaganju.

 

 

Studio Mirjane Mikulec uređuje spavaću sobu od osam četvornih metara i nepravilnog tlocrta koji se širi prema prozoru. Veliki saveznik pri planiranju ovako zahtjevnog prostora bila je činjenica da garderobni prostor nije bio potreban. Naime, u stanu se, u hodniku koji vodi do spavaonice nalazi veliki ugradbeni ormar u koji će vlasnici pohraniti odjeću i sve potrebne stvari. Na 3D vizualizaciji predviđeno je i mjesto za komodu s ladicama ako klijentima u nekom trenutku bude potreban dodatan prostor za odlaganje.

Tako se dizajnerica u uređenju fokusirala na krevet i manje komade namještaja.

“U ovoj sobi koju smo opremili nema potrebe za garderobnim prostorom. Imate li sličnu situaciju, odaberite krevet koji će dominirati prostorom, a oko njega gradite ostatak izgleda. Željeni stil naglasite tepihom i manjim komadima namještaja”, savjetuje dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Prvi korak bio je uređenje zidova – naneseni su nova, bijela boja i tapete s umirujućim i opuštajućim motivom šume na akcentni zid na kojeg se naslanja uzglavlje.

Uz tapecirani krevet, u sobu je stavljen i tepih, pomoćni stolići umjesto klasičnih noćnih ormarića, kao i konzolni stolić za odlaganje sitnica.

“Imperativ pri uređenju spavaće sobe su udobnost i komfor i upravo zato smo se odlučili za krevet 160×200. Smjestili smo ga centralno kako bi dobili pristup s obje strane. A do zida nam je ostalo dovoljno mjesta za prolaz. Intimnu atmosferu postigli smo zagasitim tonovima, a udobnost, teksturama tekstila. Izgled smo osvježili crnim jednostavnim linijama na manjim komadima namještaja, dok smo zelenilom dobili relaksirajući ugođaj”, zaključuje dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kako je teklo uređenje korak po korak, pogledajte u video prilogu!

Komentari