Stan u Zagrebu po mjeri jedne obitelji: dom u kojem umjetnine imaju posebno mjesto

Dizajnericu interijera Ivančicu Kršek imali ste priliku upoznati kao ljubiteljicu DIY projekata i kreativku koja starim stvarima daje novi život. Ovaj put će nam otvoriti vrata obiteljskog stana u Zagrebu koji je nedavno završila. Riječ je o skoro sto kvadrata podijeljenih u dvije zone – dnevnu i spavaću. Budući da je stan u novogradnji, nije bilo tlocrtnih preinaka pa se dizajnerica mogla posvetiti unutarnjem uređenju.

 


Dnevni dio stana se sastoji od kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka, a spavaći dio krije dvije kupaonice i tri sobe. Ivančica kaže kako je proces uređenja u cijelosti prolazila s vlasnicom što je vidljivo već na samom ulasku u stan. Naime, hodnik je ispunjen privatnim fotografijama obitelji.

Jedan od važnijih zadataka bio je odabir rasvjete. Neobične visilice pronalazimo u cijelom stanu i one mu daju jedan poseban ugođaj.

Umjetnička djela i razni predmeti također pričaju neku svoju priču i s razlogom imaju svoje posebno mjesto na policama. Posebnu pozornost zaokuplja slika velikog formata „Zagrljaj“ koju je izradila vizualna umjetnica i kiparica Andreja Hotko Pavić. Njene skulpture mogu se pronaći i u roditeljskoj sobi.

INDIZAJN

Samo uređenje je trajalo duže od očekivanog jer se doista vodilo računa o svakom odabranom komadu namještaj i njegovoj budućoj funkciji. Cilj je bio postići ravnotežu između funkcionalnosti i estetike. Kuhinja je velika i funkcionalna jer u njoj vlasnica provodi dosta vremena. Za materijale je odabran MDF i furnir koji su sinonim za kvalitetu i otpornost prilikom svakodnevnog korištenja. Razigrane zidne pločice daju poseban šarm prostoru.

Blagovaonski dio nije standardni nego se stol nastavlja na otok. Time je vizualno kuhinjski dio odvojen od boravka. Najzahtjevniji dio bila je izrada i postavljanje unikatne police specifičnog oblika. Jedan od zahtjeva bio je da se u prostor unesu boje te da se postigne neka vrste skladne eklektičnosti. Roditeljska soba krije i walk in ormar, a ono što osvaja na prvu je tapeta „neba“ postavljena iznad uzglavlja kreveta. Kod uređenja dječjih soba osluškivale su se želje najmlađih vlasnika.

Komentari