Kako smo praznu terasu pretvorili u zelenu oazu, stvorenu za opuštanje

Terasa u novogradnji u Rijeci trebala je kompletno uređenje, a želja mladog vlasnika je bila da se, osim kreiranja zone za odmor i druženje s prijateljima, prostor ispuni biljem i tako unese dašak prirode ali i riješi problem ograde oko zgrade na koju se pruža pogled s balkona

 

 

Mladom Riječaninu Manuelu djevojka je priredila iznenađenje prijavivši ga bez njegova znanja na nagradni natječaj ‘Iznenadi me’. Tek nakon što su osvojili nagradni makeover, Manuel je saznao za tajni plan svoje djevojke koji mu je omogućio uređenje terase u stanu. Nakon uređenja interijera, došao je red na terasu koja već dugo zjapi prazna.

Tim Mirjane Mikulec osmislio je uređenje sljedeći vlasnikove želje da eksterijer bude njegov ljetni dnevni boravak na kojem će se odmarati i družiti s prijateljima. ‘Želio bih da terasa bude kao prirodna oaza, kad sjedneš i pojedeš nešto na zraku, da se osjećaš ugodno. I da baš ne gledaš u rešetke’, objasnio je svoje zahtjeve Manuel pokazujući na dugačku, dominantnu ogradu oko zgrade, na koju se pruža pogled s balkona.

Zbog želje za prirodnim štihom, ali i zaklanjanja pogleda od ograde, terasa je postala bogatija za niz tegli s cvijećem,  začinima i povrćem. Pored zelenila, za budžet od 5000 kn nabavljen je višenamjenski drveni namještaj, koji je još više pojačao prirodnu atmosferu te stolić, tepih za eksterijere, lampa i ukrasi. Osim za sjedenje, funkcionalne drvene klupe služe i kao prostor za odlaganje stvari te kao polica na kojoj se može napraviti vertikalni zeleni vrt i objesiti dekoracije.

Zavirite na Manuelovu novu prekrasnu terasu!

 

PRIJE

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

POSLIJE

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari