SJAJNA TRANSFORMACIJA: Danijela napokon ima funkcionalniju i ljepšu spavaću sobu

Na nagradni natječaj Iznenadi me za preuređenje jedne prostorije u domu prijavila se i Danijela iz zagrebačkog Markuševca budući da nije zadovoljna izgledom svoje stare spavaće sobe.

 

 


InDizajn tim ovaj je puta bio u Markuševcu kako bi preuredio Danijelinu spavaću sobu koja je vapila za promjenom. Namještaj u sobi, a naročito krevet, star je i dotrajao te ne djeluje nimalo privlačno. Pored toga, i raspored u sobi je nespretan i nepraktična te ne soba nije funkcionalna koliko bi trebala biti.

Prioriteti su bili nabavka novog kreveta i promjena rasporeda, a jedini komad namještaja koji je zadržan je ormar.

Foto: Marko Cindrić

Preuređenje za započelo izbacivanjem starog namještaja i osvježenjem zidova. Važno je bilo pripremiti ih za bojenje popravljanjem nesavršenosti jer tako nova boja u konačnici bolje izgleda. A budući da su zidovi ostali bijeli, noviji i drukčiji izgled sobe postignut je štukaturama i tapetom s upečatljivim cvjetnim uzorkom.

No, nisu samo zidovi dobili novi sloj boje… Postojeći ormar tim Mirjane Mikulec obojao je u dvije boje – za okvir je odabrana crna kako bi se dobro slagala s tapetom, a fronte su obojane u nježnu ružičastu nijansu.

Foto: Marko Cindrić

Budući da krevet nema uzglavlje, upadljiva tapeta poslužila je ujedno i za tu funkciju. Manjim komadima namještaja i dekoracijama, zaokružili smo novi izgled prostorije.

Foto: Marko Cindrić

 

Komentari