STILSKI RAJ PORED ČAKOVCA: Ingrid i suprug predivno su osmislili svoj dom

Ingrid i njezinog supruga spaja i ljubav prema interijerima i ‘uradi sam’ projektima. Njihov dom divna je stilska oaza jednostavnosti, kreativnosti i dobre atmosfere.

 


U Novom Selu Rok kraj Čakovca, Ingrid Jančec, inače naša kolumnistica, s obitelji je stvorila svoj dom. Pomno je osmislila svaki kutak stana, a velik dio dizajnerskih rješenja napravila je sama ili sa suprugom.

Kako je strastvena ljubiteljica interijera, Ingrid stalno nešto mijenja u svom domu koji se nalazi u prizemlju obiteljske kuće u kojoj je i sama odrasla. Sada je ipak doživio velike promjene, u što se možete uvjeriti uspoređujući sadašnji izgled prikazan ovdje na fotografijama i u video prilogu sa nekadašnjim, prikazanim u članku objavljenom prije nekoliko godina:

Dom prepun dobrog stila u prizemlju obiteljske kuće kod Čakovca. Terasa je vrh!

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Prizemlje kuće koja je rađena krajem 80-ih obuhvaća tri spavaće sobe, dvije kupaonice, vešeraj i veliki dnevni prostor iz kojeg se izlazi na prostranu terasu. Upravo uređenje terase predstavljalo je najveći izazov jer su je Ingrid i suprug potpuno sami napravili u samo nekoliko dana. Terasa je pravi produžetak dnevnog boravka i na njoj se nalazi blagovaonski stol sa stolicama, mini ‘kuhinja’ i sofa s naslonjačima.

Kuća je tijekom vremena doživjela velike promjene, a posljednja veća se dogodila prije četiri godine. Tada su obnovljeni podovi i napravljene neke prostorne izmjene.

Široki hodnik vodi do svih prostorija stana površine oko 150 četvornih metara.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Dnevna zona je otvoren prostor, s tim da je kuhinja uvučena u nišu. Ingrid je obožava zbog njezine crne boje i minmalističkog stila u kojem je rađena. Kuhinju i boravak povezuje blagovaonski stol i sive tapecirane stolice, a posebnu pažnju privlači crni luster u obliku šešira.

Dnevni boravak je također inspiriran minimalizmom, a toplinu mu daju zemljani tonovi prisutni na nekim komadima namještaja i detaljima.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Od tri spavaće sobe jedna je dječja, jedna tinejdžerska i, naravno, master soba. Master soba je uređena poprilično minimalistički, no očita je igra manjim komadima namještaja kao i dekoracijama.

Kroz cijeli interijer Ingrid je provukla drvo koje, kako kaže, voli jer unosi toplinu. Isto tako, kroz cijeli stan vidljiva je igra starog i novog.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Jedan od zanimljivijih detalja su svakako prozorski okviri s dvorca starog 300 godina koje je Ingrid uklopila kao dekoraciju. S istog dvorca su i vrata vitrine u master sobi koju je napravio Ingridin suprug.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Ako vam se svidio ovaj interijer i voljeli biste ovakav izgled i u svom domu, Mirjana Mikulec savjetuje kako to postići:

  • Baza neka bude bijela i ne bojte se koristiti crnu. Upravo crno bijela kombinacija zaslužna je za postizanje ovakvog izgleda.
  • Ostatak namještaja neka bude u neutralnim tonovima.
  • Toplinu unesite pokojim drvenim detaljem ili komadom namještaja.
  • Posebnu pozornost posvetite rasvjetnim tijelima.

 

Komentari