NOVI ŽIVOT STARE KOMODE: dotrajalom komadu namještaja dajte trendi izgled

Mnogi od vas kod kuće imate staru komodu poput ove. Umjesto da kupujete novu, pokazat ćemo vam kako je možete obnoviti i uklopiti u interijer. Nama će za to poslužiti drvene letvice i boja!

 


Stari, pohabani i nimalo atraktivni komadi namještaja ne moraju nužno završiti na glomaznom otpadu. Neke od njih vrlo lako možete redizajnirati i tako im dati novi život. InDizajn tim pokazat će vam kako možete staru komodu, ladičar ili noćni ormarić preobraziti bojom i letvicama!

Pripremite brus papir, boju i drvene letvice koje ćete u Bauhausu dati izrezati na potrebnu dužinu. Letvice birajte prema širini koja vam odgovara.

Prvi korak je brušenje površine komode kako bi se boja što bolje primila.

Zatim dolaze na red letvice koje možete lijepiti na fronte ladica komode okomito ili vodoravno, ostaviti razmak ili ih postaviti jednu do druge kao mi.

Zalijepljene letvice dodatno učvrstite stegom ili na njih stavite teret i pričekajte 24 sata.

Prije nego što krenete s bojenjem, potrebno je izbušiti rupe za ručke.

Budući da u interijeru ostavlja dojam vrhunske elegancije, stila i profinjenosti, odlučili smo se komodu obojiti u crnu. Kako je riječ o visoko pokrivnoj boji, u ovom slučaju nama je bila dovoljna jedna ruka za čije sušenje je bilo potrebno šest sati.

Zatim krenite na stavljanje ručkica. Mi smo se odlučili za zlatne ručkice jer se idealno uklapaju uz crnu i komodi daju dodatnu notu luksuza i elegancije.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Komodu možete smjestiti u dnevni boravak, spavaću sobu, hodnik ili gdje god vam odgovara. Budući da smo išli na jednostavnost i eleganciju, uklopit će se u gotovo svaki prostor.

 

 

 

Komentari