Dom prepun dobrog stila u prizemlju obiteljske kuće kod Čakovca. Terasa je vrh!

Prizemlje obiteljske kuće nedaleko od Čakovca prava je mala oaza dobrog stila. Za to je prije svega “kriva” vlasnica Ingrid, fitness trenerica kojoj je dizajn interijera velika ljubav

 

Neki nas domovi, koje su vlasnici sami uređivali, toliko oduševe svojom estetikom, dobrim idejama i vješto kombiniranim stilovima, da ih poželimo podijeliti s vama. Jedan takav pronašli smo nedavno na instagramskom profilu @myprettymess, a pripada Ingrid Jančec.

Fitness trenerica i majka dvoje djece, Ingrid je svoj dom nadomak Čakovca uredila s puno pažnje, ljubavi i stila. U tome joj je velika podrška bio suprug, kojeg je zarazila ljubavlju prema uređenju interijera. A njezina je pak, kako nam je otkrila, započela vrlo rano.

Foto: Privatni arhiv

“Pamtim kako sam odmalena vrlo često selila namještaj sa sestrom po sobi, mijenjala i izrađivala dekoracije. Ne gledam na svijet samo s estetskog stajališta, no ljubitelj sam lijepog i estetika mi je vrlo bitna i oku ugodna”, kaže Ingrid koja podjednako uživa neprestano mijenjajući lice svoga doma, kao i u svome poslu u jednom čakovečkom fitness centru.

Njezin dom od 130 kvadrata nalazi se u prizemlju obiteljske kuće koju dijeli sa svojim roditeljima. Stanovi su posve odvojeni u smislu da imaju svoj ulaz i svoje dvorište. Prednost života u kući, a onda i prizemlju je između ostaloga i ta što su u vrtu Ingrid i suprug osmislili prekrasnu natkrivenu terasu, koju su sami izradili. Kako se nalazi sa stražnje strane kuće i gleda na vrt, terasa je divan dnevni boravak na otvorenom, zaklonjen od pogleda susjeda i prolaznika.

Foto: Privatni arhiv

 

Velika površina četverosobnog stana omogućila je dugačak, ali širok hodnik iz kojeg se može ući u svaku prostoriju te dijeli stan na dnevni i spavaći dio. Spavaći dio smješten je na istočnoj strani i sastoji se od tri spavaonice, dok je dnevni orijentiran prema zapadu, što je i više nego dobra kombinacija jer su boravak, kuhinja i blagovanje dobar dio dana izloženi suncu.

Da bi stan ovako izgledao, obitelj Jančec ga je temeljito adaptirala izvana i iznutra te ga proširila na još dvije prostorije. Rušeni su neki zidovi, proširen je ulaz u dnevni boravak, napravljen walk-in ormar, dodana dječja kupaonica, druga dječja soba te omogućen još jedan izlaz prema terasi. Također su promijenjene sve instalacije.

Ono što nas je zanimalo je otkuda su ona i suprug crpili inspiraciju za uređenje, koje je rezultiralo savršenom mješavinom stilova – od skandinavskog, preko klasike pa sve do rustike i modernog.

Foto: Privatni arhiv

“Prilikom uređenja bilo nam je bitno da svaki član u obitelji ima svoje mjesto i kutak, da kuću prilagodimo sebi i svojim potrebama. Inspiraciju crpimo ponajviše iz vlastitog prostora te namještaja kojeg izrađujemo. Privlači nas mješavina stilova, točnije eklektika i u takvom prostoru smo najkreativniji i najviše nas inspirira, a htjeli smo imati autentičan prostor“, odgovara Ingrid.

Prevladavaju neutralne boje siva, bijela i crna, iako to nije bilo strogo isplanirano. Ingrid otkriva kako se crna potpuno spontano uvukla u uređenje.

Foto: Privatni arhiv

 

“Blagovaonica je ta koja je crnu boju uvela u dnevni dio tako da su i trenutne dekoracije u dnevnom boravku upravo u crnoj boji. Do sada je i nismo imali u interijeru. Bijela i siva od sada i u kombinaciji s crnom vladaju dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom. Hodnik nam je zelen, spavaća soba bijela s naglašenim stropom u roza boji i štukaturama, kćerina romantična soba ima svijetle boje dok je namještaj u sinovoj sobi u više boja no prevladava siva zbog zida naglašenog tapetom. Kad bolje razmislim, sve te boje zajedno čine paletu mojih najdražih boja“, opisuje odabir boja Ingrid.

Foto: Privatni arhiv

 

No, ako ste mislili da će Jančeci stati s uređenjem, varate se. Kao svaka strastvena zaljubljenica u interijere i blogerica, Ingrid i dalje namjerava povremeno mijenjati raspored i namještaj a dekoracije još češće. U tome veliku ulogu igra i činjenica da njezin suprug izrađuje namještaj i kada nešto ne može naći u trgovini namještaja (zadnji primjer je stol u blagovaonici), on to vrlo lako izradi.

Foto: Privatni arhiv

“Dekoracije volim prilagoditi vremenu, trenutnom osjećaju ili pak prostoru. Nerijetko mi je dovoljna jedna vaza s cvijećem koja me potakne na promjenu dekoracije i to je ono što najviše volim. Spontano uređivati, doživljavati i uljepšavati prostor koji smo si izabrali za život, naš dom”, kaže za kraj Ingrid.

 

 

 

Komentari