NOVI PROJEKT MIRJANE MIKULEC: zavirite u novouređeni obiteljski stan na zagrebačkoj adresi

Stan u novogradnji namijenjen mladoj obitelji proteže se na 80 kvadrata, a najveći dio tlocrtnog rasporeda “odlazi” na dnevni boravak s blagovaonicom, ali i kuhinjom u izdvojenom dijelu.

 

Posebno atraktivna je kuhinja. Uzak prostor koji se u početku doimao kao slijepo crijevo stana zapravo je pretvoren u suvremenu kuhinju s karakterom. Obje strane uske prostorije iskorištene su punom visinom i dužinom, a dok se na jednoj strani smjestila površina za pripremu obroka, na drugoj se pak nalaze aparati i kuhinjski dodaci. Pritom su kuhinjski blokovi potpuno drugačiji, kako bojama, tako i samim dizajnom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri /Foto: Saša Lisjak

 

Središnje mjesto cijelog stana zauzima, naravno, dnevni boravak i blagovaonica. Kako je druženje i boravak u društvu s obitelji i prijateljima mladim vlasnicima bilo na vrhu prioriteta, tim Mirjane Mikulec ovom je dijelu doma posvetio i posebnu pozornost. Sivi tonovi u kombinaciji s plavim, tirkiznim i zelenim akcentima provlače se čitavim stanom, pa tako i dnevnom boravkom gdje glavnu stilsku riječ vodi velika sjedeća garnitura u hrabroj i neočekivanoj boji.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Osim ovog glavnog komada koji odskače svojim izgledom, ostatak je prostora vrlo smiren, decentan i jednostavan. Sive nijanse i jednostavne linije sa suvremenim prizvukom jasno odzvanjaju svakim centimetrom interijera.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Ulazni prostor čini dugi hodnik koji povezuje sve prostorije doma. Iako je riječ o dugom i uskom prostoru bez prirodnog svjetla, Mirjanin je tim rješenje pronašao u vještoj kombinaciji svijetlih materijala i obloga s mnoštvom reflektirajućih fronti s ogledalima iza kojih se krije dodatni spremišni prostor. Istovremeno, sama ogledala koja sežu od poda do stropa čine ovaj, inače vrlo uzak hodnik dvostruko širim, ali i svjetlijim.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Spavaća je soba zamišljena kao ispunjenje dvaju osnovnih zahtjeva vlasnika – opuštajuća, mirna oaza za odmor, ali i mjesto za spremanje garderobe. Tim Mirjane Mikulec zato je veći dio prostorije ispunio po mjeri izrađenim garderobnim ormarima koji ne zagušuju prostor zahvaljujući neutralnoj boji i jednostavnim linijama. Pritom je opuštajući i smirujući dojam naglašen odabirom boje zidova i pojedinih stilskih akcenata i ukrasa.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Dječjom sobom dominira zanimljiva tapeta s motivom grada i time unosi posebnost u inače vrlo jednostavno zamišljenu prostoriju. S obzirom na to da prostorija nije velika, i u ovoj sobi se najboljim izborom pokazala izrada po mjeri. Tako su krevet i stol izrađeni po mjeri, a jednostavan model kreveta bez uzglavlja lako se uklopio u cjelokupni dizajn.

 

Komentari