SUVREMENI DOM USRED ZELENILA: moderno dizajnirana kuća nadomak Poreča plijeni svojom vanjštinom i unutrašnjošću

Villa T u okolici Poreča odiše luskuzom, a definira je suvremeni dizajn koji se provlači kroz vanjski i unutarnji dio. Iza ovakvog sjajnog izgleda stoje Studio Deković arhitekti i Studio Perspektiva.

 


Vodimo vas u blizinu Poreča gdje se smjestila Villa T Poreč u koju ćete putem foto i video materijala moći zaviriti – uživati u sjajnom dizajnu i usput se inspiririati. Suvremenost koja odlikuje vanjski dio provučena je i kroz unutrašnjost. Projekt kuće izradio je Studio Deković arhitekti, dok je unutrašnjost opremanja vodio Studio Perspektiva. No, krenimo redom..

 

Foto: MyIstria

“Villa T Poreč nalazi se na parceli od 700 kvadrata. Unutrašnjost od 220 kvadrata podijeljena je u dvije etaže, a sadrži četiri spavaće sobe i može ugostiti osmero gostiju. U prizemlju je tako dnevni prostor s prostranom kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom kao i dvije spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama. Većim dijelom dnevnog prostora staklena stijena omogućava neposrednu komunikaciju s vanjskim prostorom na kojem se nalaze natkrivena blagovaonica i nekoliko zona za odmor, prostrani bazen i prostor za roštilj”, otkrila je Monika Pranjić iz agencije My Istria.

Uređenje interijera je suvremeno, a prevladavaju neutralni tonovi. Podne i zidne obloge kao i strop su ili betonske ploče ili u boji betona. Nasuprot ovom hladnom materijalu toplina je unesena drvenim elementima i zemljanim tonovima.

 

Foto: MyIstria

Prostorom dominiraju ravne linije uz pokoji dizajnerski komad namještaja koji materijalom i oblikom doprinosi osjećaju doma. Priča je zaokružena nezaobilaznim tamnim detaljima, a posebno se ističe otvoreno stubište koje vodi prema spavaćem dijelu.

“Spavaće sobe slijede uređenje ostatka kuće. Jedina razlika je drvena podna obloga koja im daje potrebnu toplinu. Svaka soba ima svoju kupaonicu, a zahvaljujući dvjema velikim terasama, osiguran je i izlaz na otvoreno. Ovdje se nalazi i jacuzzi iz kojeg se pruža pogled na istarski krajolik”, ističe Monika Pranjić.

Eksterijer slijedi uređenje interijera, odlikuje ga jednostavnost, a fokus je upravo na ovom dijelu gdje se nalazi bazen.


 

 

Komentari