Mali stan s velikim idejama: pogledajte gdje je smještena kuhinja

Donosimo vam idejno rješenje stana od svega 30 četvornih metara koji se nalazi u Moskvi. Vlasnica je htjela da se unutar prostora osigura zaseban prostor za spavanje, što nije bilo nimalo jednostavno. Pogledajte kako su to dizajneri Andrej i Alena Timonjin riješili taj problem

 

Kocke odnosno umetnuti volumeni unutar prostora sve su popularniji način rješavanja problema privatnosti u malim stanovima. Kada ne postoji mogućnost da se stan pregradi ili kada se želi da novi prostor bude otvoren prema ostatku sobe te ima dotok prirodne svjetlosti, dizajneri posežu za umetcima od drvenih panela, mutnog stakla ili pak gipsanih pregrada. Upravo za ovim rješenjem su posegnuli dizajneri Andrej i Alena Timonjin uređujući mladoj djevojci stan od 30 četvornih metara u Moskvi.

Stan se sastojao od jedne prostorije, a vlasnica je poželjela da se unutar njega osmisli prostor za spavanje u kojeg će dopirati prirodna svjetlost. Dizajneri su predložili kocku unutar koje se smjestio ležaj, prostor za skladištenje te kuhinja s vanjske strane. Tako su zadovoljeni svi sadržaji potrebni ovom interijeru, a kocka je postala središnji stilski akcent stana budući da je dodano izvana obložena u dekor drveta. Kako izgleda ostatak stana, pogledajte u nastavku.

Komentari