Pravi mali muški stan čiji stil i funkcionalnost će vas osvojiti

Stančić u prizemlju zgrade stare gotovo 100 godina adaptacijom je postao ugodno i sjajno uređeno moderno gnijezdo za mladoga samca, koje u potpunosti zadovoljava njegove potrebe

 

Već na prvi pogled jasno nam je da je ovo muški stan – odabir stila, boja, materijala i detalja govori nam tko je njegov vlasnik. Baš kao što najčešće možemo prepoznati pravi ženski stan, ili pak mladenački.

Arhitekti iz DAHL Studija iz Brooklyna dobili su zadatak adaptirati zapušteni građanski stan od 45 četvornih metara u West Villageu na Manhattanu. Preuređivanjem, sljedeći želje vlasnika u ranim 30-ima, oni su ga pretvorili u funkcionalan moderan stan koji je dobio dnevni i spavaći dio. Do tada je naime, jedna prostorija bila veća kuhinja, a druga spavaonica i dnevna u jednom.

Arhitekti su napravili racionalizaciju prostora smjestivši kompletnu dnevnu zonu u prijašnju kuhinju, jer je 15 četvornih metara bilo i više nego dovoljno za to.

Druga prostorija postala je spavaonica s dodanim radnim kutkom, a kompletno uređenje je nadahnuto dizajnom koji je vladao polovinom prošlog stoljeća i vintageom, koji je vješto kombiniran s elementima industrijskog stila te moderne, pop kulture.

 

Izvor: Freshome

Komentari