Moderni industrijski stil u ugodnom gnijezdu za dvoje

Dvosobni stan postao je moderno i ugodno gnijezdo za mladi par. Koncept uređenja u potpunosti je podređen njihovim potrebama te odražava njihov ukus i životne navike

 


Vodimo vas u dvosobni stan, novi dom mladoga para koji je za njegovo uređenje angažirao dizajnerski studio Simple Plan Interiors. Riječ je o stanu na višim katovima stambene zgrade stare nekoliko desetaka godina. Prije useljenja stan je podvrgnut adaptaciji usljed koje su se dogodile neke prostorne preinake kako bi više odgovarao životu i navikama vlasnika.

Foto: Simple Plan Interiors

Kuhinjski zid je maknut čime se kuhinja posve otvorila prema dnevnom boravku. Također je maknut zid koji je dijelio hodnik od kuhinje i dnevnog prostora. Kako su se vlasnicima sviđale staklene pregrade, dizajneri su umjesto klasičnog zida s vratima koji je dijelio spavaću sobu od dnevnog boravka stavili stakleni zid s crnim metalnim profilima.

Foto: Simple Plan Interiors

Spajanjem dnevnog prostora s kuhinjom dnevni prostor je dobio više svjetlosti i izgleda većim, čemu doprinose i veliki prozori, koji sada, s rolo zavjesama više dolaze do izražaja te pružaju atraktivniji pogled na okoliš. Tome uvelike pomaže i sofa okrenuta prema prozorima.

 

Foto: Simple Plan Interiors

Vlasnici su željeli moderan i funkcionalan interijer u kojem kuhinja i blagovaonica ne zauzimaju puno mjesta, pa je dizajnerica osmislila kratku linijsku kuhinju s malim okruglim stolom za blagovanje. Naglasak u dnevnom prostoru je na velikoj zelenoj sofi, a mnogima će pažnju privući i gitare u uglu prema spavaćoj sobi.

 

Foto: Simple Plan Interiors

Kako se vlasnicima sviđao industrijski stil, dizajnerica je uvela uzorke betona na zidu te crne akcente koji izvrsno funkcioniraju sa svijetlim neutralnim površinama – bijelom i sivom te bež kao i tamno zelenom.

Foto: Simple Plan Interiors
Komentari