JEDNOSTAVAN I SASVIM POSEBAN: obiteljski stan s dnevnim boravkom na galeriji

Stan na posljednjem katu stare stambene zgrade nudi i dodatni prostor na galeriji. Vlasnici su odlučili prostor ostaviti otvoren prema donjoj etaži te u njemu organizirati dnevni boravak. Pogledajte kako to izgleda!

 

 


Mlada tročlana obitelj novi je dom pronašla u staroj zgradi iz 1938., u dvoetažnom stanu površine 100 kvadrata. Tipičan skandinavski dizajn ovdje je učinjen posebnim upravo samim konceptom prostora, koji krije i jednu neobičnost.

 


Galerija je imala mjesta za jednu prostoriju te bismo očekivali da tamo bude smještena dječja ili roditeljska spavaća soba. No, vlasnici su se odlučili da tamo bude dnevni boravak, što se na prvu može doimati nepraktičnim.

Foto: Hemnet

Ta nepraktičnost je ublažena postavljanjem kutka za odmor i čitanje unutar blagovaonice, koja se nalazi na prvoj etaži i zajedno s kuhinjom čini veliki otvoreni prostor. Ovakav raspored učinjen je zbog toga što je bitno da roditeljska i dječja soba budu jedna pored druge dok je dijete malo. No, upravo ovakvim konceptom stan ima određeni šarm i originalnost.

Foto: Hemnet

Posebnost prostoru daje i kamin, koji se nalazi u centralnom dnevnom prostoru, tako da može zagrijavati i spavaću sobu na galeriji. Prostor ispod stubišta praktično je iskorišten za policu za drva, ali doprinosi i stilu prostora te ga utopljava, što je bitno jer dominira siva boja.

 

Foto: Hemnet

U donjoj etaži se pored kuhinje, blagovaonice i dvije spavaće sobe nalaze hodnik sa skladišnim prostorom i kupaonica, a na galeriji pored dnevnog boravka i toalet.

 

Komentari