Moderna elegancija u obiteljskom stanu na elitnoj zagrebačkoj adresi

Donosimo idejno rješenje obiteljskog stana od 130 četvornih metara u Zagrebu, dom četveročlane obitelji koja je željela prije svega ugodan životan prostor prožet pastelnim tonovima, prirodnim materijalima i daškom klasike. Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec odgovorio na njihove zahtjeve!

 


 

Prostrani stan u novogradnji, na zagrebačkoj elitnoj adresi polako poprima svoje finalne obrise nakon kojeg će postati udoban i topao dom četveročlanoj obitelji – roditeljima i njihovo dvoje djece tinejdžera. Prije nego što stan bude dovršen i pokažemo vam njegovo izvedbeno rješenje, pogledajte idejni prijedlog ovog interijera površine 130 četvornih metara.

Budući da je vlasnicima u potpunosti odgovarao tlocrtni raspored stana, studio Mirjane Mikulec donio je prijedlog uređenja svake pojedine prostorije – od namještaja, preko zidnih obloga te dekoracija. Interijer je rasporedom vrlo jasno podijeljen na dvije zone – privatnu te socijalnu. Uski i dugački hodnik vodi u četiri spavaonice i dvije kupaonice te na svome dnu u prostranu dnevnu zonu s izlaskom na terasu.

3D idejno rjesenje: Mirjana Mikulec interijeri

Specifičnost prostora je blago nakošeni vanjskih zid koji se proteže dužinom cijele jedne strane stana i obuhvaća dvije spavaće sobe te kuhinju i blagovanje. Kosina je dala atraktivnost prostoru te dašak atmosfere i šarma kakav imaju stanovi u potkrovlju.

Tlocrt: Mirjana Mikulec interijeri

Kako je hodnik vrlo uzak i bez prirodnog svjetla, predloženo je da se načinom uređenja i podjelom na zone (ulazni s ugradbenim ormarom sa staklenim frontama, srednji s klupom za odlaganje stvari i skidanjem cipela te posljednji s dizajnerskim vazama i tepihom) učini dinamičnijim i zanimljivijim. Tako su se ujedno i mane ovoga prostora intervencijom arhitekta pretvorile u prednost.

3D idejno rjesenje: Mirjana Mikulec interijeri

Prijedlogom je sugerirano da glavna spavaonica, roditeljska, bude uređena vrlo elegantno, s daškom raskoši i štihom hotelskih soba, dok su ostale tri spavaće sobe – gostinjska i dvije dječje prilagođene uzrastu i potrebama njihovih stanara – sinu i kćeri u tinejdžerskoj dobi te roditeljima koji povremeno prespavaju kod njih.

3D idejno rjesenje: Mirjana Mikulec interijeri

Dnevna zona otvoreni je prostor s kuhinjom sa šankom, blagovanjem i boravkom koji vodi na prostranu terasu, koja je osmišljena kao produženi dnevni boravak, a uređenje ovoga prostora inspirirano je klasikom i elegancijom.

3D idejno rjesenje: Mirjana Mikulec interijeri

 

 

 

 

Komentari