NOVI DOM MLADOG PARA: divan životni prostor nastao u staroj bravariji

Stara bravarija u predgrađu Pariza poslužila je kao dom mladom paru, a visina stropa odlično je iskorištena za galeriju na kojoj se nalazi radni prostor i pruža predivan pogled na dnevnu zonu. Zavirite u ovaj moderni stan nadahnut skandinavskim dizajnom

 


 

Francuska dizajnerica interijera Marion Tixier preobrazila je derutnu staru bravariju od 80 četvornih metara koja godinama nije bila u funkciji u udoban, moderan i prozračan životni prostor mladoga para. Klijenti su radionicu naslijedili te je odlučili pretvoriti u stambeni prostor jer im se svidjela ideja da njihov budući dom ima priču te da iskoriste visoki strop za galeriju.

 

Foto: Marion Tixier/Houzz

Također, bili su svjesni kako ovakav prostor ima velike, nestandardne otvore koji donose obilje prirodne svjetlosti pa su to nastojali iskoristiti kao jedan od glavnih aduta. Tako je stan postao svijetao prostor okupan svjetlošću koji je  teško povezati s prijašnjim prostorom.

Foto: Marion Tixier/Houzz

Dizajnerica im je predložila da galeriju iskoriste za radni prostor te da ona bude dio otvorenog prostora, objedinjenog s dnevnom zonom. Tako se s galerije pruža pogled na dnevni boravak s kuhinjom koje su, kao i ostatak stana uređene u kombinaciji modernog minimalističkog i skandinavskog stila.

Foto: Marion Tixier/Houzz

Pomalo asketski dojam koji ostavljaju dominante bijele površine utopljene su akcentima u nježnim pastelnim tonovima, a čitav prostor definiran je i akcentima u crnoj boji, koja mu je dala slojevitost i dramatiku.

Komentari