IMPRESIVNA VILA U RADETIĆIMA: uvjerite se zašto je zovu jednom od najljepših u Hrvatskoj

Na površini od 1800 kvadrata u naselju Radetići smjestila se prekrasna kamena vila s bazenom i igralištem za mini golf. InDizajn je u suradnji s Mastercardom zavirio u njezinu unutrašnjost koja osvaja spojem moderne arhitekture i tradicije

 

 

 

U unutrašnjosti Istre, u naselju Radetići smještena je prekrasna Villa Valens. Na prvi pogled osvaja vanjskim izgledom kojim dominiraju velike staklene površine. Kuća je spoj moderne arhitekture i istarske tradicije, a budući da je vlasnica iz Vinkovaca, u samo uređenje unijeta je i doza Slavonije. Površina kuće je 400 kvadrata koji su raspodijeljeni na tri etaže.

 

Foto: Darko Mihalić

Glavne dnevne prostorije nalaze se u prizemlju. Moderna kuhinja od ostatka je odvojena staklom dok veliku blagovaonicu i dnevni boravak dijeli kamin. Na prvom katu nalaze se elegantne spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, a pažnju u svakoj spavaonici plijene djela poznatih hrvatskih slikara. Upravo su boje koje dominiraju na umjetničkim slikama provučene kroz interijer svake sobe i tako ih razlikuju.

Uređeni podrumski dio sadrži saunu i teretanu kao i prostor za druženje s galerijom slika, biljarom i vinotekom.

 

Foto: Darko Mihalić

Što se samog uređenja tiče, glavni materijali koji su korišteni i koji se skladno isprepliću su beton, drvo, kamen i baršun. Linije namještaja su jednostavne, ali su birani topli materijali kako bi se naglasila udobnost prostora. Cijela kuća ostavlja dojam otvorenosti jer, osim što je otvoreni koncept tlocrta, velike staklene stijene otvaraju pogled prema van i stvaraju privid boravka na otvorenom. Budući da su stakla napravljena zrcalno, zajamčena je potpuna privatnost svih koji u njoj borave.

 

Foto: Darko Mihalić

Uređenje odlikuje i koncept ‘100 posto hrvatske vile’, a o čemu se točno radi, pogledajte u video prilogu!

 

 

 

 

Komentari