IGRA PASTELNIH BOJA: elegantni stan s kaminom

Dizajner Luca Camporeale pretvorio je  mali stan iz 1990-ih u centru Milana u moderan dizajnerski prostor, oslanjajući se na minimalizam i pastelne nijanse

 

 

 

Ovaj mali stan nalazi se u prizemlju jedne od tipičnih milanskih kuća iz devedesetih u centru grada. Radeći na ovom projektu, dizajner Luca Camporeale, odlučio se fokusirati na boju.

Ključne nijanse koje je dizajner odabrao za stan su sive i bijele sa zlatim akcentima. Glatki kromatski prijelazi igraju važnu ulogu u konceptu interijera, jer stvaraju osjećaj otvorenosti u malom prostoru i  vizualno povećavaju prostor. Istovremeno, nekoliko kontrastnih detalja stvara raspoloženje i definira individualni stil projekta.

FOTO: LUCA ARGENTON / ELLE DECORATION RU

Za dnevni boravak s izlazom na terasu, gdje ima puno dnevnog svjetla zahvaljujući velikim prozorima, dizajner je odabrao elegantnu svijetlo-sivu nijansu, a kontrast koji dominira u toj prostoriji jest  antracitni portal za kamin.

 

FOTO: LUCA ARGENTON / ELLE DECORATION RU

Kuhinja je minimalistička i jednostavnih linija, a svijetla siva boja stvara topao i ugodan ambijent.

U stanu se nalaze i dvije spavaće dobe, obje uređene u istom stilu. Također, ima i dvije kupaonice od kojih se jednoj pristupa iz spavaće sobe.

FOTO: LUCA ARGENTON / ELLE DECORATION RU

 

 

Komentari