Očaravajuća jednostavnost: prozračan i udoban stan s karakterom

Mladi par poželio je moderan stan u kojem će carevati jednostavnost i funkcionalnost kako bi zadovoljio sve njihove potrebe i planove među koje spada i proširenje obitelji

 

Mladi par uređenje svoga novoga trosobnog stana u Vancouveru povjerio dizajnerskom studiju Shift Interiors. Sljedeći njihove želje da to bude dom u kojem neće biti previše boja i detalja, ali da iznad svega bude funkcionalan i udoban, dizajneri su uredili interijer nadahnuti skandinavskim dizajnom.

Ovaj stil odabran je i zbog želje da interijer izgleda što prostranije budući da ima svega 60 četvornih metara. Funkcionalnost je bila na listi prioriteta zbog plana vlasnika o proširenju obitelji, ali za sada su uređenje druge spavaonice, odnosno dječje sobe ostavili za neko buduće vrijeme.

Dizajneri su stoga uredili dnevnu zonu koja je otvoren prostor u koji se ulazi odmah nakon otvaranja vrata stana, kupaonicu te spavaću sobu i hodnik. U skladu s postulatima skandinavskog dizajna, stan je monokromatski i koristi nekoliko nijansi sive uz dodatke bijele što je unijelo dojam čistine, prostornosti i urednosti.

Modernom izgledu doprinose trendi materijali poput betona i mramora, a toplinu prostoru dali su akcenti od drveta: pomoćni klub stolić u dnevnom boravku, blagovaonski stol, kuhinjska pomagala, drveni panel iza kreveta u spavaonici te pod od laminata. Drvo je dalo prostoru dozu opuštenosti i udobnosti te dašak prirode. Prostor hodnika također je pomno osmišljen i to kao galerija s fotografijama i slikama. Da bi one više došle do izražaja, hodnik je pobojan nijansom tamno sive.

Izvor: Decoholic/Shift Interiors

Komentari