MODERNIZIRANA KLASIKA: stan koji voli eleganciju, luksuz i toplu atmosferu doma

Iako skandinavski dizajn i dalje ima veliki utjecaj u uređenju interijera, klasika i atmosfera luksuza se vraćaju na mala vrata i polako postaje sve prisutnija. Pogledajte kako je ruski dizajner ispunio želju svojih klijenata da njihov novi dom odiše upravo klasikom i luksuzom

 

 

 

Ruski dizajner Konstantyn Kononenko potpisuje projekt uređenja trosobnog stana u Sankt Peterburgu. Donosimo vam njegovo idejno rješenje prema kojem se i radila izvedba. U konceptu uređenja nastojalo se odgovoriti na zahtjeve vlasnika za ugodnim i elegantnim interijerom koji odiše klasikom i luksuzom.

 

3D vizualizacija: Konstantyn Kononenko

Vlasnici su poželjeli i da interijer bude životan i da odiše atmosferom doma, pa su u uređenju predložene tople smeđe nijanse, koje su naročiti prisutne u dnevnoj zoni te hodniku. Osim ovih dviju prostorija u stanu se nalazi i velika spavaća soba te radna soba koja ujedno ima ulogu i gostinjske sobe te kupaonica i toalet.

3D vizualizacija: Konstantyn Kononenko

Kako bi interijer ujedno bio suvremen, u svakoj od prostorija kombinirani su elementi klasike s onim modernim. Tako je u dnevnoj zoni sivo-bijela kuhinja visokog sjaja, kao i odabir bijelog blagovaonskog stola usmjeren prema modernom stilu i minimalizmu, dok smeđa kožna kutna garnitura, tepisi visokog flora i upečatljiva rasvjeta sugeriraju raskoš i klasiku.

3D vizualizacija: Konstantyn Kononenko

Kao detalj u ovom dijelu stana pažnju plijene spušteni stropovi nad kuhinjskim šankom te u njima skrivena rasvjeta te otvorene police, koje se dodatno ističu zbog tamne zidne podloge odnosno boje s uzorkom satiniranog betona. Dvije vrste zavjesa – prozračne bijele i guste bež donose intimu i oplemenjuju dodatno prostor.

3D vizualizacija: Konstantyn Kononenko

U spavaćoj sobi, u kojoj je više prisutna neutralna paleta boja nastojao se postići topao, no prije svega smirujući ugođaj, bez previše boja, uzoraka i detalja. Pored kreveta i velikog garderobnog ormara s kliznim vratima unutar kojih je integriran i tv zid, u spavaonici se nalazi i radni kutak te ulaz u kupaonicu. Posebnoj, luksuznoj atmosferi pridonose i kreativno obojeni zidovi u istom uzorku kao i u dnevnom boravku te spušteni stropovi s ugradbenom rasvjetom.

 

Komentari