Mirjana Mikulec otvorila je vrata svoje škole za dizajn u Splitu. Pogledajte kako je uređen prostor!

Dizajnerica Mirjana Mikulec otvorila je školu za dizajn i na splitskoj adresi. Zavirite u interijer škole koja se nalazi u Sinjskoj 5 i inspirirajte se dobrim rješenjima, zanimljivim detaljima i dekoracijama

 

 


Mirjana Mikulec i njezin tim upravo su dovršili uređenje prostora škole za dizajn na novoj lokaciji u Splitu i sve je spremno za dolazak prvih polaznika, budućih stilista i dizajnera interijera.

Već upisani polaznici, kao i oni potencijalni prvi su imali priliku vidjeti kako izgleda prostor škole u samom središtu Splita, u Sinjskoj 5, na nedavno održanima Danima otvorenih vrata, a sada možete i vi.

Također, možete zaviriti i u novouređenu učionicu škole za dizajn u Zagrebu – fotografije se nalaze na dnu galerije.

Ravnateljica škole Mirjana Mikulec / Foto: Vjeko Bilota

Zanimljivo koncipirani i uređeni interijeri škola, ureda ili tvrtki koji su napravili odmak od standardnog ili očekivanog uvijek daju dodatnu estetsku dimenziju koja ih činim prepoznatljivima te privlače posebnu pažnju. Upravo takav je slučaj i s prostorom škole za dizajn koja se nalazi na samo nekoliko minuta šetnje od splitske rive, u prekrasnoj staroj gradskoj kamenoj kući.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Vjeko Bilota

Interijer površine 220 četvornih metara, koji ima sve karakteristike starog građanskog stana, nekada je bio uredski prostor, a tim Mirjane Mikulec ga je kompletno preuredio i prenamijenio u školu. Formirane su dvije velike učionice, svaka površine 50 kvadrata, a pored njih su osmišljene i recepcija, zbornica, prostorija za individualnu nastavu te nus prostorije – kuhinja i sanitarni čvor.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Vjeko Bilota

Pored obnove zidova i podnih obloga, bilo je potrebno potpuno renovirati toalet kao i kuhinju, koja je uz recepciju zamišljena kao mjesto druženja polaznika uz kavu ili čaj prije i tijekom pauze unutar nastave. Pri uređenju se vodilo samom namjenom interijera tako da je glavni cilj bio osmisliti prostor koji bi imao sadržaje potrebne za školu, ali pored toga bio i ugodna i poticajna oaza u kojoj će predavači otkrivati tajne lijepih, odvažnih i funkcionalnih interijera polaznicima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Vjeko Bilota

 


Elementi starih građanskih stanova su dali poseban šarm prostoru. Stilski, izgled interijera prati ambijent te je inspiriran modernom klasikom. Visoki stropovi omogućili su raznoliku i naglašenu rasvjetu, no ipak dominira ona ugradbena zbog što kvalitetnijeg radnog osvjetljenja, dok se dekorativna nalazi na recepciji i u sanitarijama. Isto tako, visoki stropovi pružili su priliku za stilska poigravanja na zidovima – kreativnim bojanjem, tapetama, ukrasnim lajsnama, inspiracijskim natpisima, ogledalima i ostalim detaljima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Vjeko Bilota

Veliki vanjski otvori opskrbljuju prostor obiljem prirodne svjetlosti pa brojne dekoracije i korištenje tamnih boja tako ne zagušuju niti zatamnjuju prostor nego ga čine ugodnim i stvaraju atmosferu doma. Dekoracije na zidovima kao i jači koloristički akcenti poput žute sofe u zbornici ili pak narančastih stolica u recepciji i dijela fronti ormarića u kuhinji donose živost i toplinu u prostor i čine ga dinamičnijim i životnijim. Unošenjem smjelih boja također se nastojalo doprinijeti proaktivnosti i kreativnosti polaznika. Prostor je opremljen kombinacijom namještaja po mjeri te komadnog namještaja iz salona domaćih proizvođača.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Vjeko Bilota

Uređenje škole u Zagrebu, na adresi Radnička 37a, također je inspirirano modernom klasikom, a neutralnim sivim tonovima pridruženi su akcenti u ugodnoj i toploj zemljanoj nijansi smeđe kao i zlatne, kako bi podigli prostor.

Razmišljate li o promjeni karijere ili već dugo priželjkujete postati stilist ili dizajner interijera, više informacija o školi i programima odobrenim od Ministarstva znanosti i obrazovanja možete pronaći na službenoj web stranici kao i na Facebook i Instagram stranici škole.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Vjeko Bilota

Također, otvorena su vam i vrata škole u Splitu od ponedjeljka do petka od 12 do 17 sati. Dođite u Sinjsku 5, raspitajte se o svemu što vas zanima i ostvarite svoje snove!

Komentari