KAD PRIRODA UĐE U INTERIJER: moćna kombinacija crne, zelene i drveta u dvoetažnom stanu

Dvosobni stan proširen je na prostor koji se nalazio iznad njega, a koji je bio potpuno neiskorišten. Tako se dobio dvoetažni stan koji zadovoljava potrebe četveročlane obitelji

 

 

 

Četveročlana obitelj povratkom iz Engleske u rodni Milano našla se u potrazi za novim domom. Kako nisu uspjeli pronaći kuću, što im je bila prvotna želja, odlučili su se za stan koji je imao mogućnost proširenja. Iznad dvosobnog stana u prizemlju koji ima izlaz u mali vrt nalazio je neiskorišteni prostor od 50 kvadrata koji je pretvoren u stambeni.

Dvosobni stan tako je postao dvoetažni, što je donekle vlasnike podsjećalo na malu kuću u kojoj su živjeli u Engleskoj. U stanu se nalazi pet prostorija – na donjoj su otvorena dnevna zona i jedna spavaća soba, a na katu se nalaze tri spavaće sobe s kupaonicom. Etaže su povezane malim uskim stubištem koje ide iz hodnika.

Foto: Maria Canoli / Casa Facile

Nisu imali previše zahtjeva za arhitekticu Mariu Canoli koju su angažirali za projekt uređenja, jedino su naglasili da žele elemente koji će ih podsjećati na Englesku te da prostor bude osvježavajući, povezan s prirodom.

Arhitektica je unijela dosta zelene, ali i zelenila u interijer kako bi asocirali na prirodu, a pojedini komadi namještaja kao i odabir dekoracija, uzoraka i dizajna namještaja u nekim trenucima podsjeća na Englesku.

Koloristička kombinacija koja se proteže gotovo cijelim interijerom je crna i zelena uz dodatke drvenih površina u tamnim nijanasama koje su utoplile ovaj spoj i malo ga omekšale. Stilski, interijer je uspjela kombinacija klasike, vintagea i minimalizma, s vrlo zanimljivim detaljima poput umjetničkih slika na zidovima.

 

 

 

Komentari