Renovirana tradicionalna kamena kuća: predivan spoj autentičnosti i moderne udobnosti

Mnogi vole svoj odmor provesti u smještaju koji odiše autentičnošću i tradicijom. Upravo je takvo kameno zdanje koje čini nekoliko kućica zvane trulia, a specifične su za jugoistok Italije

 


Talijanska pokrajina Apulija posebna je i po svojim kućama za odmor, budući da je dobar dio njih obnovljena tradicionalna gradnja. Riječ je o trulijama, kamenim kućama male površine te stožastih krovova, koje su se gradile krajem 19. stoljeća na jugoistoku Italije.

Adaptirane i prilagođene sadržajima modernom načinu života, ove kućice pravo su blago i omiljeni način smještaja brojnih turista koji pohode ovaj dio Italije. Tako mogu, u miru i tišini, upotpuniti svoj doživljaj Italije i dobro se odmoriti.

Foto: Casa Badra

Kuća u koju vas vodimo, Casa Badra, namijenjena je upravo za turistički najam i sastoji se od nekoliko trulija, budući da jedna nije dovoljna da bi se u nju smjestilo sve potrebno i da bi prostor bio funkcionalan. Kućice su u potpunosti renovirane, s tim da je uložen maksimalan trud da unutrašnjost i vanjština odgovaraju autentičnom duhu vremena u kojem su nastajale.

Foto: Casa Badra

Unutrašnjost je ispunjena starijim komadima namještaja, a ostatak je stilski usmjeren ka rustici kako bi se što bolje uklopio u ambijent. Korišteni su uglavnom prirodni materijali poput kamena i drveta, a okoliš je prepun zelenila te upotpunjen bazenom i suhozidom.

 

Foto: Casa Badra

Tako se dobio izvrstan spoj autentičnosti i moderne udobnosti, sa zasvođenim kamenim stropovima, bijelo obojanim zidovima ispod kojih se jasno vidi struktura kamena te lučnim vratima. Poseban šarm daju unutarnje, ukopane police i kameni pod.

Foto: Casa Badra

S druge strane, ovi tradicionalni elementi su u savršenoj ravnoteži s moderno opremljenom kuhinjom, dnevnim boravkom i dvjema spavaćim sobama inspiriranima rustikom. U tim prostorijama dominiraju svijetle boje, budući da vanjski otvori nisu veliki. Tako unutarnji prostor izgleda svijetlo i prostrano.

Foto: Casa Badra

 

 

 

Komentari