KNRDY, Budimpešta

Sredinom listopada 2012. godine grad na lijepom plavom Dunavu dobio je prvi američki stakehouse. U Budimpešti je otvoren restoran KNRDY. Dok u večernjim satima možete uživati u druženju i dobroj hrani, jutarnji i poslijepodnevni sati stvaraju jedan potpuno drugačiji ambijent.


KNRDY
KNRDY

U središtu Pešte restoran je uspio rekonstruirati osjećaj industrijski stil, što se posebno jasno očituje u isticanju konstruktivnog sustava greda i vidljivih instalacija. Što se tiče odabira boja, dominiraju prirodne, zemljane boje, odnosno, crna, siva i boja drve. Tek je pokoji detalj u crvenoj boji, a to su jedne od najboljih šunki na svijetu, Iberico. Šunke iznad šanka imaju i dekorativnu funkciju.

Zoltan, vlasnik restorana, u početku je imao jasnu viziju o tome kako bi restoran trebao izgledati – bezvremenski stil, prirodni materijali, neobrađene površine grubih linija uz dašak grubosti.

Uz tamne i prirodne nijanse koje prate pomalo industrijski stilu uređenja, jedini akcent je crvena stolica uz šank. Prolazni trendovi i modni krikovi nisu zanimali Zoltana. Zato prostor odiše nekonvencionalnošću i grubošću. A dozu neobičnosti i originalnosti restoranu daje i strop na koji je dizajnerica osobito ponosna.

Knrdy
Knrdy

Nađete li se u Budimpešti, ovaj bi restoran svakako trebao biti na vašem popisu mjesta koje vrijedi obići – bilo da ste u potrazi da ugodnim ambijentom ili pak tražite najbolju kuhinju u gradu.

Što kažete na restoran? Recite nam u komentaru!

Komentari