PRIJEDLOG UREĐENJA STANA U DUGOM SELU: elegancija, funkcionalnost i jednostavnost na jednom mjestu

Predstavljamo vam novi projekt studija Mirjana Mikulec interijeri – idejno rješenje uređenja dvosobnog stana od 52 kvadrata u novogradnji u Dugom Selu za mladu umirovljenicu

 

 

Idejno rješenje je prijedlog uređenja nekog prostora, koji izrađuju dizajneri i arhitekti u suradnji s klijentom, sljedeći njegove zahtjeve, želje i potrebe. Tako se dobije optimalan rezultat u kojem je prostor maksimalno prilagođen osobama koje će ga koristiti. Idejno rješenje slijedi nakon pregleda i izmjere i interijera te razgovora s klijentom.

Jedan od novijih takvih projekata studija Mirjana Mikulec interijeri je dvosobni stan od 52 kvadrata u Dugom Selu, budući dom mlade umirovljenice, a nakon idejnog rješenja slijedi i izvedbeni projekt u kojem će interijer dobiti finalni izgled te biti spreman za useljenje.


Korekcije zida u hodniku

Zahtjevi klijentice bili su stvaranje modernog i jednostavnog interijera koji će biti funkcionalan i odisati elegancijom. Kako je projekt uređenja preuzet u tijeku izgradnje stana, bilo je u tom vremenu moguće izmijeniti neke elemente u njemu. Tako je dizajneričin tim predložio micanje zida koji je dijelio hodnik od dnevne zone. Ulazni prostor otvorio se prema dnevnom boravku, kuhinji i blagovanju te sada sve izgleda protočnije i prostornije.

Ovako je doprla i prirodna svjetlost u ulazni prostor, što je bilo bitno zbog ugradbenog ormara s uvučenom klupom koji je u njemu te izbe koja služi kao spremište te skriva reviziju odnosno cijevi za podno grijanje. Pored toga, dojam prilikom ulaska u stan je znatno ljepši kada u njemu ima prirodne svjetlosti, čemu pomažu i svijetle boje kojima je opremljen.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Uzorci mramora i terazza

Također, u idejno rješenje moguće je zbog novogradnje bilo predložiti i nove keramičke pločice u kuhinji i kupaonici, te ugradbene ormariće u kupaonici. Kako bi prostor bio maksimalno funkcionalan predloženo je da namještaj bude rađen po mjeri, a radi protočnosti, prostor blagovanja je premješten te pridružen kuhinji.

Blagovanje je sada produženi dio radne plohe, izdvojen vizualno od kuhinje korištenjem materijala za stol u drugoj boji i nižoj razini. Blagovanje je naime bilo zamišljeno na mjestu gdje je sada hladnjak, što je bilo prilično nepraktično. Tako se oko stola može nesmetano obilaziti oko stola te ima dovoljno mjesta za blagovanje i za kuhinju.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

U prostor iznad hladnjaka smješten je klima uređaj, zatvoren perforiranim limom koji se otvara prema gore tako da kada klima lagano radi fronta može ostati zatvorena. Kada je uključena na jači pogon, fronta se radi jačeg usisa zraka može otvoriti.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Cijelim interijerom vladaju svijetle, neuralne nijanse bijele, bež i sive, uz dodatke akcenata u crnoj i nijansama žute boje te namještaj jednostavnih, ravnih linija bez previše detalja. Od uzoraka prisutan je mramor te terazzo, dok su podovi, osim keramike u kupaonici, obloženi parketom.

 

Komentari