DESETKA IZ DIZAJNA: profinjena igra drveta i zelene u modernom obiteljskom stanu

Prije useljenja u svoj novi dom tročlana obitelj angažirala je dizajnerski studio Raca Architekci koji je ispunio njihove želje za modernim, a istovremenom toplim interijerom

 

 

Poljski dizajneri Marta i Michal Raca potpisuju uređenje četverosobnog stana od 110 četvornih metara u centru Gdanjska. Riječ je stanu u novogradnji pa vlasnici nisu željeli mijenjati tlocrtni raspored, osim što su već tijekom gradnje u dogovoru s izvođačem i dizajnerima u stanu napravili spuštene stropove te stavili željeni model pločica. Dizajneri su u uređenju nastojali slijediti zahtjeve vlasnika za modernim i blago minimalističkim interijerom, u kojem nema previše boja, tekstura i detalja, no da ipak ima određenu toplinu.

Toplina je postignuta drvenim elementima, prisutnima u svakoj prostoriji doma. Na neutralnu sivo-bijelu osnovu, koja dominira interijerom, dizajneri su dodali akcente u zelenoj boji.

Ono što osvaja su drvene pregrade koje funkcioniraju kao paravani koji dijele prostor – jedan je između hodnika i dnevnog boravka, a drugi u glavnoj spavaćoj sobi te je njime ograđena garderoba.

 

Foto: Katarzyna Seliga-Wróblewska, Marcin Wróblewski / Fotomohito

 

Foto: Katarzyna Seliga-Wróblewska, Marcin Wróblewski / Fotomohito
Komentari