SEOSKA IDILA NA MODERAN NAČIN: svijetao i praktičan dom za obitelj s četvero djece

Arhitekti iz studija “Dreams Come True”, Marija i Evgenij Latišev dizajnirali su seosku kuću za mladu obitelj s četvero djece, ispunivši je bojom, svjetlošću te ugodnom i lepršavom atmosferom

 

 

Tako moderan, a tako prirodan. To je prvi dojam koji se nameće pri pogledu na ovaj prekrasan interijer u selu nadomak Moskve, dom obitelji s četvero djece. Vlasnici su projekt uređenja prepustili studiju “Dreams Come True” i dizajnerima Mariji i Evgeniju Latiševu.

Drugi dojam? Svakako prirodni štih i obilje prirodnog svjetla. Upravo to su, pored modernog i udobnog prostora, i željeli klijenti, kada su se obratili dizajnerima za pomoć. Dobar saveznik pritom su im bile odriješene ruke u budžetiranju te površina od 180 četvornih metara. Oni su pomogli da se stvori dom iz snova za veliku, šesteročlanu obitelj.

Foto: Natalija Gorbunova i Kiril Šingarej

Interijerom vlada svijetla paleta prirodnih nijansi koja priziva željeni dašak prirodnosti u domu. Tako se interijer povezao s eksterijerom, koji obiluje zelenilom i drvećem.

“Kako su vlasnici preselili iz Moskve na selo, kako bi djeca odrastala u prirodnom okruženju, željeli su drvo kao jedan od bitnih elemenata, pa je posebna pažnja posvećena detaljima i kvaliteti materijala. Kako bismo stvorili osjećaj topline i ugodnosti, prepustili smo se tamnim sjajnim površinama i teškim tkaninama, usredotočujući se na svijetle prirodne nijanse”, ističu dizajneri.

 

Foto: Natalija Gorbunova i Kiril Šingarej

U prizemlju je, pored gostinjskog toaleta, stvoren zajednički dnevni prostor u kojem cijela obitelj može provoditi vrijeme zajedno. Kako u kuhinji, tako i blagovanju i dnevnom boravku ima dovoljno mjesta da se može smjesti obitelj, ali i prijatelji i rodbina  odabrali smo dvije velike sofe, u koje se mogu smjestiti prijatelji i rodbina kada dođu na druženje, što je bilo jako bitno vlasnicima.

Na prvoj etaži nalaze se četiri jednostavno i sa stilom uređene spavaće sobe i dvije kupaonice – jedna je spavaonica rezervirana za roditelje, a ostale tri za djecu.

Komentari