PROMJENA STILA: pogledajte kako je Iva svoj skandi dnevni boravak zaodjenula u modernu klasiku

Iva Celio Cega već nam je pokazala makeover svoje blagovaonice i kuhinje, a sada je red došao i na dnevni boravak, koji je dio otvorene dnevne zone. Dosadašnji skandinavski stil koji je dominirao interijerom sada je zamijenila modernom klasikom

 

 

Naša vjerna gledateljica Iva Celio Cega koja se skriva iza instagram profila i.c.c. design na kojem objavljuje fotografije svoga doma, kao i interijera koji joj se sviđaju ili ih uređuje za druga opet nas je iznenadila novim sjajnim makeoverom.

Riječ je o dnevnom boravku u njezinu domu, koji je sve do nedavno bio prava oaza skandinavskog stila. Dnevni boravak dio je otvorenog prostora koji još čini kuhinje i blagovaonica, koji su bili prvi na redu za preuređenje. U paketu s njima kompletno je adaptirana i kupaonica, a sada je red došao i na boravak.

Zaokret prema modernoj klasici: fantastičan makeover Ivine kupaonice, kuhinje i blagovanja

 

PRIJAŠNJE STANJE:

Foto: Privatni arhiv

 

Iako Iva napominje kako nedostaje još nekoliko detalja i tehničkih sitnica (stavljanje kutnih lajsni), prostor već živi u punom sjaju. Mijenjanje rasporeda i detalja nije ništa novo za Ivu koja to čini, kako nam je otkrila, na mjesečnoj bazi. No, ovo posljednje preuređenje bilo je znatno ozbiljnije. Zidovi su izravnavali, parket je brušen i lakiran, te se u cijelom stanu spuštao strop kako bi se stavila ugradbena rasvjeta i rubna led traka oko cijele dnevne zone. Kuhinja je, kao i kupaonica, iz temelja renovirana, dok je blagovanje doživjelo manji makeover – nove tapecirane stolice te atraktivne visilice te štukature na zidovima.

Foto: Privatni arhiv

 

Kada je riječ o boravku, on je također dobio ukrasne zidne lajsne poznatije kao štukature, s tim da je ovdje učinjena jedna posebnost. Unutar najveće štukature stavljeno je staro ogledalo koje ima zlaćani sjaj i to zahvaljujući zlatnom spreju. Tako je ogledalo dobilo starinski štih, ali istovremeno postalo i jak dekorativni element koji usto stvara zanimljivu igru u prostoru.

 

ADAPTACIJA

Foto: Privatni arhiv

“U njemu se naime reflektira divna blagovaonica s ring visilicama”, otkriva Iva te dodaje:

“Veliku ulogu u naglašavanju štukatura i komada namještaja ima indirektna rasvjeta ugrađena u gipsane zidove te rubna led rasvjeta koja se proteže duž cijele dnevne zone, kuhinje i blagovaonice”, ističe Iva.

Iva je odlučila zadržati svoju modularnu sofu, ali ju je ipak presvukla novim slojem tkanine. Novi elementi su zavjese s dekorima, klub stolić s bakrenim ogledalom, ukrasni jastučići, tepih i cvjetne dekoracije. Prerađenim i novim elementima Iva je tako prilagodila svoj dom željenom stilu, moderniziranoj klasici.

 

POSLIJE

Foto: Privatni arhiv

 

Foto: Privatni arhiv
Komentari