Fantastičan mali ženski stan od 38 četvornih metara

Poljski studio Raca Architekci potpisuje uređenje malog stana od 38 četvornih metara u Gdanjsku, čija je vlasnica mlada žena. Odlikuju ga elegancija, profinjenost i moderni ženski “touch”

 

Stan od 38 četvornih metara, dovršen 2017. godine odiše elegancijom, profinjenošću te modernim ženskim „touchom“. Središnja prostorija je dnevna zona koja se sastoji od mini kuhinje, boravka te blagovanja. Iz ove prostorije ulazi se u malu spavaću sobu, a ostatak stana čine hodnik i kupaonica. Ovakvim rasporedom zadovoljile su se sve potrebe vlasnice, koja ne boravi puno za štednjakom te je stoga kuhinja opremljena osnovnim elementima i prostire se na površini od svega 3 četvorna metra. Posebnost kuhinje je u sjajnom odabiru petrolej plave za fronte ormarića.

Naglasak u dnevnoj zoni je na boravku u kojem dominira siva sofa s kojom se savršeno nadopunjuje kutak za blagovanje, odnosno drveni okrugli stol i crne stolice. U čitavom interijeru isprepliću se ove tri nijanse – petrolej plava, siva i crna uz dodatke tamne nijanse drveta što mu je dalo otmjenost, smirenost te dozu topline. Detalja u stanu je vrlo malo, ali su pomno odabrani te pozicionirani i uvelike doprinose ugođaju koji se htio stvoriti. Teško je ne primijetiti visilice od crnog metala i mutnog bijelog stakla kao i tapetu cvjetnog uzorka i trendi okruglo ogledalo u spavaćoj sobi.

Komentari