Kako je stan od 38 m2 postao fantastičan multifunkcionalni životni prostor

Ako se spremate na adaptaciju svoga jednosobnog stana, s ciljem i da povećate funkcionalnost, ali i broj prostorija, nadahnite se ovim prekrasnim domom na 17. katu jednog brazilskog nebodera

 

 

 

Stančić od svega 38 četvornih metara, smješten na 17. katu nebodera u São Paulu vještom intervencijom arhitekta zaživio je kao multifunkcionalan prostor te se od jednosobnog pretvorio u dvosobni.

Foto: Maíra Acayaba

Vlasnik je, osim novog, odijeljenog prostora za spavanje preuređenjem dobio ne samo spavaću sobu, nego i kupaonicu koja se sastoji od dva dijela, te radni prostor i blagovanje. Glavni adut u novom rasporedu su pomična vrata koja po potrebi intimiziraju i odjeljuju spavaći dio od dnevnog. Isto tako, dio za blagovanje, koji je nekoć bio terasa, po potrebi se može odijeliti kliznim pregradama od ostatka prostora.

 

Foto: Maíra Acayaba

Pametnim izmještanjem blagovanja na balkon pružila se prilika da dok vlasnik objeduje, pije jutarnju kavu ili čita novine ima prekrasan pogled sa 17 kata, budući da je taj dio ostao u potpunosti ostakljen.

 

Foto: Maíra Acayaba

 


U hodniku se našlo mjesta i za mali ratni kutak, a kreiranjem spavaćeg dijela osigurao se garderobni prostor koji dijeli kupaonicu od spavaonice. Poluzidom koji se naslonio na sofu odijelo se također prostor kuhinje od dnevne sobe.

 

Komentari