STAN ZA MLADI PAR: adaptacijom do životnog prostora koji osvaja svojom jednostavnošću

Prostran dvosobni stan od 63 kvadrata podvrgnut je temeljitoj adaptaciji koja ga je učinila modernijim i funkcionalnijim. A ono što naročito osvaja jest njegov mladalački i jednostavan dizajn

 

 

Mladi par, Tais i Rafael, prije useljenja u svoj prvi zajednički dom koji se prostire na 63 kvadrata, odlučio se na adaptaciju, koja je trebala pomladiti prostor, učiniti ga modernijim i funkcionalnijim mjestom. Takav prostor u potpunosti bi odgovarao njihovim potrebama i životnim navikama.

Angažirali su mlade arhitektice Marcelu Madureira i Anu Elizu Guedelha, a rezultat je bio upravo onakav kakav je par i sanjao.

Foto: Isadora Fabian, Registro de dia adia

Riječ je dvosobnom stanu koji je imao nepraktičan raspored te je dnevna zona bila podijeljena na tri zasebne prostorije – kuhinju, blagovaonicu te dnevni boravak. Ostatak stana čine spavaća soba, kupaonica te toalet. Adaptacijom odnosno rušenjem nepotrebnih zidova su ove tri sobe postale otvoren prostor, koji sada izgleda znatno veći i svjetliji.

Foto: Isadora Fabian, Registro de dia adia

Tome je pripomogao odabir svijetlih tonova, među kojima dominira bijela. Kombinacija s drvenim površinama (radna ploha u kuhinji, police te podovi) te dodavanjem komada u bež i smeđoj učinila je dnevnu zonu toplijom i ugodnijom, a pastelni akcenti unijeli su vedrinu i dinamiku.

Foto: Isadora Fabian, Registro de dia adia

Rušenjem zidova u dnevnoj zoni te spajanjem s hodnikom, dnevni prostor dobio je radni prostor, što su vlasnici i željeli te kutak u koji je smještena perilica i sušilica rublja.

 

Komentari