Vedar i dinamičan stan koji je dizajnerica uredila za svoju majku

Dizajnerica Alena Vlasova dizajnirala je ovaj dvosobni stan za svoju majku. Budžet je bio ograničen, ali majka je dala potpunu slobodu u odabiru stila, namještaja i uređenja.

 


Dizajnerica Alena Vlasova je uređenju ovoga stana od 57 četvornih metara, koji je postao novi dom njezinoj majci pristupila kreativno i u četiri mjeseca interijer koji se nalazi u zgradi iz 90-ih pretvorila u svijetao, vedar i ugodan prostor.

Izvorni izgled stana nije mijenjan kako bi se uklopio u ograničeni proračun. Osim toga, gotovo svi zidovi u stanu su nosivi pa je bilo teško mijenjati tlocrt. Prilikom adaptacije demontirana su samo vrata u kuhinji, stavljen ugradbeni ormar u hodnik te je ostakljena lođa.

Podovi u cijelom stanu obloženi su kvarc vinilom a zidovi su oblijepljeni staklotapetama i pobojani.

Stan je tako zadržao postojeći raspored i ima dvije zasebne sobe – dnevnu i spavaću, zatim kuhinju, kupaonicu i toalet.

Foto: Egor Kodyakov

Dizajnerica je osmislila dinamičnu i modernu kuhinju. U nju je smjestila i mini sofu, da se stvori dojam kafića, a zid iza sofe je postao akcentni stavljanjem zaobljenih panela, ‘lukova’ koji su pobojani u crvenu. Unutar njih nalaze se zidne lampe koje izgledaju kao “oči kuhinje”.

Foto: Egor Kodyakov

Dnevni boravak je moderan, jednostavan i praktičan prostor koji, po majčinoj želji, ima i mjesta za pohranu stvari. Zid na ulazu u sobu također je ukrašen ‘lukovima’ poput onih u kuhinji, ali u prirodnoj zelenoj nijansi s fragmentima dizajnerskih tapeta.

Foto: Egor Kodyakov
Foto: Egor Kodyakov

U spavaćoj sobi pažnju plijeni oslikani akcentni zid iza uzglavlja kreveta. Površina sobe omogućila je postavljanje ne samo mjesta za spavanje, već i radnog stola, pa čak i kutnog ormara.

Foto: Egor Kodyakov
Komentari