MODERNI I LUKSUZNI ZAGREBAČKI DOM: zadnji kat krije sadržaj u kojem će uživati cijela obitelj

Studio Mirjane Mikulec preuredio je obiteljsku kuću u elitnom dijelu Zagreba. Interijer se sastoji od četiri kata i zauzima površinu 260 četvornih metara. Pogledajte kako izgleda kuća iznutra i inspirirajte se!

 


Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje obiteljske kuće na elitnoj zagrebačkoj adresi, na četiri kata i površine 260 kvadrata. Vlasnici nisu imali puno zahtjeva kod preuređenja – želja im je bila imati moderan i funkcionalan dom s praktičnim rješenjima. Budući da su neke elemente poput bijele kuhinje vlasnici odlučili zadržati, bilo je potrebno uklopiti ih u koncept uređenja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Centar svakog doma, pa i ovoga je dnevni prostor. Prostrana dnevna zona ima 40-ak kvadrata i u njoj su kombinirani tamni tonovi dekora mramora kao kontrast toplom drvenom podu. Pažnju, osim mramornih površina, privlači i kamin te rasvjeta i dekoracije na zidu.

Moderna i jednostavna kuhinja, pročišćenih, ravnih linija naslonjena je na blagovaonicu no odvojena je staklenom stijenom  i njezin izgled dizajnerica nije dirala. Međutim, blagovaonica kojom dominira toplina drveta osmišljena je do posljednjeg detalja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Kombinirali smo dizajnerski stol s kultnim Artisanovim stolcima koji su taj status zaslužili zbog idealnog spoja udobnosti i dizajna. Kao što možete primijetiti i ovdje smo provukli kombinaciju crne i drveta, a priču smo zaokružili suvremenom rasvjetom koja mene svaki put ostavi bez daha”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje:

“Općenito, velika pažnja u cijeloj kući posvećena je rasvjeti. To uvijek imajte na umu kada planirate uređenje svog doma jer je to jedan od najbitnijih faktora za konačnu atmosferu prostora”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U prizemlju se nalazi gostinjska soba, koja je uređena vrlo jednostavno. Prevladavaju neutralni, zagasiti sivi tonovi koji će više-manje zadovoljiti svaki ukus. Preostale tri spavaće sobe nalaze se na katu, a najviše pažnje svakako će privući glavna, roditeljska koja je povezana s vlastitom kupaonicom i koja je u potpunosti renovirana.

“Posebnost ove sobe je zapravo pozicioniranje kreveta. To nam je omogućilo jako veliki broj ormara i osiguralo otvoren pogled prema staklenoj stijeni što je svakako impresivno. Ovdje smo sve izradili po mjeri, a prostorom dominiraju ogledala što će posebno doći do izražaja u ovakvoj sobi koja je prepuna prirodnog svijetla”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

Cjelokupnom izgledu i ovdje su doprinijeli detalji poput tapete i ambijentalne rasvjete.

Na prvom katu nalaze se još dvije spavaće sobe koje stilom prate izgled ostatka stana dok je jedino odstupanje u onoj dječjoj koja će se prilagođavati rastu djece. Na posljednjem katu nalazi se prostor za vježbanje i opuštanje u kojem će uživati svi ukućani.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari