Udoban i topao ženski stan

Dvosobni stan u novogradnji dizajnerski je tim studija Mirjane Mikulec osmislio kao toplu, urbanu oazu. Prostire se na nešto manje od 60 kvadrata u zapadnom dijelu Zagreba.

S obzirom na relativno malu kvadraturu, većina namještaja izrađena je po mjeri, a posebna pozornost pridana je skladišnom prostoru, kako je vlasnica i željela. Još jedna želja vlasnice bila je izbjegavanje uobičajene blagovaonice, a sve osim podnih obloga – parketa i keramičkih pločica – trebalo je osmisliti.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

Stan je zamišljen kao otvoren prostor pa hodnik, kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak tvore cjelinu.

Paleta boja

Svim prostorijama u stanu dominira kombinacija sive, plave i boje drveta, a dozu topline prostoru osiguravaju podne obloge i detalji u žutoj nijansi. Odluka je pala na smirujuću, ali zanimljivu paletu boja i to u svim prostorijama. Tako je stvorena udobna i topla atmosfera.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Nešto nježniji tonovi iste palete korišteni su u spavaćoj sobi kao mjestu namijenjenom opuštanju nakon svakodnevnih obveza i životnog tempa.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Skladišni prostor

Jedan od imperativa vlasnice bilo je stvaranje što je moguće više prostora za spremanje stvari. Zato je dizajnerski tim osmislio nekoliko skladišnih jedinica po cijelom stanu. Najveći je garderobni ormar u spavaćoj sobi koji je vizualno stopljen sa zidom zbog bijele boje. Izanad kreveta nalazi se most koji sigurava dodatni prostor u ovoj prostoriji, baš kao i police te noćni ormarić.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Druga skladišna jedinica smještena je na samom ulazu u stan. Hodnik je spojen s kuhinjom tako da se u produžetku visokih kuhinjskih elemenata nalazi ormar koji seže sve do ulaznog prostora. Izdvojen je i jedan mali dio stambenog prostora za spremište.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kuhinja je zamišljena kao igra materijalima i bojama. Vlasnica nije željela klasičnu blagovaonicu, pa smo osmislili višenamjenski element koji se u trenu pretvara u šank za uživanje u jutarnjoj kavi ili pak klasični stol za više osoba.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Važan element inteirjera svakako je i rasvjeta. Za rasvjetno tijelo u dnevnom boravku nije odabrana klasična stropna lampa, već se arhitektonski tim poigrao modernim dizajnom. Bijeli razigrani luster Flos Aim, te samostojeća lampa koja bojama i materijalima prati policu i tapetu, idealno su se uklopili u interijer.

Foot: Darko Mihalić
Foot: Darko Mihalić

Sve to rezultiralo je stvaranjem udobnog interijera po mjeri vlasnice i suvremenog načina života

Komentari