Moderan i svijetao obiteljski dom s daškom luksuza u zagrebačkoj novogradnji

Vodimo vas u stan kojeg je studio Mirjane Mikulec nedavno uredio za četveročlanu obitelj. Riječ je o trosobnom stanu u novogradnji, površine oko 70 četvornih metara.

 


Stan kojeg vam predstavljamo je u novogradnji, a prostire se na nešto više od 70 kvadrata i tlocrtno rješenje koje su napravili investitori studio Mirjane Mikulec nije dirao. Stan je podijeljen u dva dijela, dnevni i spavaći.

“U spavaćem dijelu nalaze se dvije sobe, roditeljska i dječja, a osim njih tu su i  kupaonica i toalet u kojima je zadržano rješenje investitora, samo smo u kupaonici dodali jedan element kako bi sakrili perilicu za rublje. Iako naizgled jednostavan, hodnik je uvertira za ostatak ovog uređenja. Osim jednog ugradbenog ormara, hodnik je pročišćen i obogaćen zidnim oblogama koje se provlače i kroz dnevni dio koji je meni osobno najdraži dio stana”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U većini stana, pa tako i u dnevnom dijelu stavljen je namještaj po mjeri. Upravo zato je u kuhinji iskorišten svaki centimetar, a to je dizajnerici i njezinu timu omogućilo da se poigraju materijalima. Kuhinja je takozvanog G oblika. Dakle, elementi susmješteni na tri zida, a tu je i poluotok.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Ovakav oblik uvijek preporučujem kad imamo više kvadrata na raspolaganju jer omogućuje pohranu veće količine stvari. Za dodatan prostor za skladištenje na bočni zid smjestili smo i visoke elemente, a dodali smo i jedan element u staklu,  takozvanu kristalijeru za izlaganje najljepših komada posuđa”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Kombinirali smo i tri različita, ali bezvremenska dekora koja se međusobno nadopunjuju. Meni jedan od najdražih, dekor mramora na laminamu koristili smo kao radnu ploču i zidnu oblogu. Osim što je jako elegantan, volim ga koristiti i zbog toga što je vrlo jednostavan za održavanje. Kombinacijom dekora drva i klasičnih bijelih fronti postigli smo dinamiku”, dodaje.

Prema željama klijenta, cijelim dnevnim dijelom stana dominira neutralna, ali raskošna paleta boja koja je obogaćena teksturama. U blagovaonskom dijelu toplina je unijeta niskim i barskim stolcima, ali i tepihom koji prati oblik stola stola.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

U dnevnoj sobi nastavlja isti stil uređenja i paleta boja. Udobna i elegantna kutna garnitura ravnijeg oblika usklađena je s tepihom i tv jedinicom, pa su se kontrast i dinamika unijeli okruglim stolićima.

“Cijelim prostorom nenametljivo je provučena crna boja koja je unijela suvremenost, a rasvjetnim tijelima postigli smo i dojam luksuza”, ističe Mirjana Mikulec.  Za razliku od interijera, na lođi vladaju tamne boje i zelenilo, dok su spavaće sobe opet u svjetlijim tonovima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Baza u dječjim sobama je neutralna bijela, a bjelina se razigrala detaljima poput slika. Kreveti na kat bili su nabolje rješenje s obzirom na kvadraturu sobe, a budući da je riječ o školarcima, preko puta njih smješten je radni stol.

Roditeljska spavaća soba prava je elegantna oaza za odmor. I ovdje se nastavlja igra boja i tekstura. Za razliku od dnevnog prostora u kojem dominira bež nijansa, ovdje je tu ulogu preuzela siva, kako na tapeti, tako i na krevetu. Željeni dojam luksuza unijet je zlatnim detaljima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari