SUPER ISKORIŠTENIH 25 KVADRATA: mali stan idealan za kopiranje dobrih ideja

Unutar velikog stana stvoren je jedan mali, za kćer vlasnice. Pogledajte kako su ga dizajneri iz studija Amai uredili i savršeno iskoristili svaki centimentar prostora!

 


Dizajnerica interijera Amaia Elías iz Studija Amai potpisuje uređenje ovog minijaturnog stana koji je nastao dijeljenjem jednog velikog. Kći vlasnika tako je dobila svoj intimni prostor koji ima sve potrebno za život – zonu za kuhanje, objed, spavanje, druženje, higijenu i pohranu stvari.

Foto: Amai Studio

Sve to uspjelo je stati u samo 25 kvadrata, u što se možete uvjeriti na fotografijama. Stančić je ustvari studio koji se se sastoji od jedne prostorije koja je ujedno i dnevna zona i mjesto za spavanje, te minijaturne kupaonice s tušem.

Foto: Amai Studio

Nakon uređenja dobiven je funkcionalan i svijetao prostor u kojem ima dovoljno mjesta u kuhinji, što je vlasnici bilo bitno. Njezin zahtjev je bio da kuhinjski prostor ne bude mini kuhinja, nego da ima više kvadrata, budući da voli kuhati.

Foto: Amai Studio

Dodatna posebnost stana je odvojen toalet od tuš kabine. Naime, kako to prostorne mogućnosti nisu dopuštale, toalet s WC školjkom je odmah kod ulaznog prostora, dok se u tuš kabinu ulazi iz dnevnog boravka, te se iz njega, kroz staklena vrata, pruža djelomično pogled na ovaj mini prostor. No, kako vlasnica živi sama, pitanje privatnosti ovdje nije narušeno. Ovo rješenje dalo je prostoru i originalan štih i osobnost.

Foto: Amai Studio

Foto: Amai Studio

Budući da je jedan od  ciljeva bio stvoriti svijetao stan, s dojmom prostranosti, prostor nije dijeljen na više soba, nego je stvoren otvoreni koncept, koji iskorištavaja prirodnu svjetlost koja ulazi s prozora i balkona dnevnog boravka.

Foto: Amai Studio

Zbog prostornosti, umjesto klasičnog blagovaonskog stola napravljen je drveni šank s tri barske stolice, koji služi i kao polica i radna ploha te povezuje kuhinju s boravkom odnosno dijelom za spavanje. Ovakav prostor nudi mogućnost gledanja tv-a tijekom blagovanja.

Foto: Amai Studio

 

Dnevni boravak se tijekom noći pretvara u spavaonicu pomoću zidnog kreveta na rasklapanje. S desne strane sofe u zidu je skriven krevet koji se lako rasklapa i sklapa te omogućava dobar ležaj noćui te širok i protočan prostor danju.

 

 

Komentari