TOPLI DOM U POTKROVLJU: pogledajte kako je Dea uredila obiteljski stan u Sesvetama

Dea nam je otvorila vrata svoga doma u Sesvetama. Riječ je o peterosobnom stanu smještenom na posljednjem katu  obiteljske kuće koji nije do kraja uređen, ali ono što je do sada napravljeno, svakako je vrijedno pažnje

 

 

 

Visoko potkrovlje u kući u Sesvetama topli je i moderan dom šesteročlane obitelji koji je njegova vlasnica Dea Hrnjak sa suprugom Zoranom posljednjih godina uređivala s puno ljubavi i pažnje. No, još neke prostorije, poput roditeljske i tri dječje sobe te kupaonice čekaju konačno dotjerivanje detaljima, ali i nekim novim komadima namještaja. Iako, ima još niz sitnica koje bi Dea promijenila u dnevnoj zoni, što nimalo ne čudi s obzirom na to da jako voli uređivanje interijera. A ljubitelji interijera skloni su neprestano mijenjati nešto u svome domu.

“Stalno smišljam nešto novo i često mijenjam dok mi ne sjedne sve na svoje mjesto. Imam sreće da suprug želi u svemu sudjelovati i uvijek mu se moje ideje svide iako to za njega znači opet puno posla”, kaže Dea.

 

Foto: Privatni arhiv

Stan od 130 četvornih metara nedavno je prošao kompletnu adaptaciju – od mijenjanja podova i vrata, novog namještaja, kupaonice pa sve do kuhinje i rasvjete. A većinu poslova vlasnici su sami odradili, podijelivši poslove s obzirom na svoja umijeća i sklonosti. To im je u konačnici donijelo i veliku uštedu.

“Sve smo sami radili osim postavljanja keramičkih pločica. U našem domu ja smišljam detalja, a suprug je taj koji to ostvari. Suprug je radio i pregrade od gipsanih ploča s kojima smo odvojili kuhinju od dnevnog boravka jer je prije sve bilo posve otvoreno”, otkriva Dea.

Foto: Privatni arhiv

 

Dnevna zona – kuhinja, boravak i blagovaonica povezana je s hodnikom i tako čini jednu cjelinu, a spavaće sobe drugu, privatnu zonu. Ovakav koncept otvaranja dnevne zone prema hodniku sve je češći u interijerima, a i Dei i suprugu se svidio. Tako se povećao i dnevni prostor.

“Mislim da se hodnik lijepo uklopio s ostatkom otvorenog prostora. Ova opcija nam je dosta praktična jer imamo više mjesta u boravku a i veće površine za urediti, dodati dekoraciju i njima upotpuniti prostor”, objašnjava Dea.

Foto: Privatni arhiv

Glavna atrakcija u boravku je ljuljačka, no skriveni adut su ogledala na zidu iznad kutne garniture složena od manjih dijelova u nepravilan mozaik. Dea se za njih odlučila iz praktičnih, ali i estetskih razloga:

“Ogledala su tu da prodube prostor i da popune prazne zidove između prozora, a da nije nešto već viđeno. Bila sam u strahu kako će to izgledati ali na kraju sam prezadovoljna. Još više mi se sviđa zato što to nisam kod nikoga vidjela. Kako bi bili još atraktivniji, slagali smo kvadrate u nizu, da prate kosinu krova”,kaže Dea dodajući kako je uređenjem htjela postići osjećaj doma i koji će biti uređen tako da joj se sviđa.

Foto: Privatni arhiv

“Željela sam postići i to da se osjećam ugodno i da mi je tu mjesto. S obzirom na to da sam doselila iz svoga grada u suprugov, ništa mi se u stanu nije sviđalo i imala samo potrebu urediti sve u nekom mom stilu”, ističe Dea dodajući kako joj inspiracija dolazi sama od sebe kada se nađe u prostoriji koju namjerava (pre)urediti.

Foto: Privatni arhiv

Sada je na redu uređenje glavne, roditeljske spavaće te dječjih soba te kupaonice. Kako su te prostorije u neutralnim, svijetlim tonovima, Dea u njih namjerava unijeti i neke druge boje, kao i boho stil što podrazumijeva i više detalja. A njih Dea jako voli.

“Detalji su jako bitni, upotpune prostor i daju završni pečat na svaki dom”, zaključuje.

Komentari