Moderno i dinamično obiteljsko gnijezdo u staroj tvornici

Tvornički pogon postao je stambena zgrada u kojem je dom našao mladi par te ga opremio uglavnom u modernom, minimalističkom stilu, dodajući elemente industrijskog i klasičnog, viktorijanskog stila

 

 

 

Smješten u nekadašnjoj tvornici u blizini Londona, ovaj prekrasni stan mladi je par uredio, uz pomoć Cloud Studija po svome guštu i potrebama, vješto iskorištavajući ovaj specifičan i originalan ambijent. Imati dom u starom skladištu ili tvorničkom pogonu san je mnogih koji žele dom prepun atmosfere i neformalnosti. No, u ovom domu nema toliko spontanosti ili pak otkvačenosti koju bismo možda očekivali, ali postoji zato niz detalja koje su mu dale razigiranost.

Foto: Cloud Studios

Stan je ipak prije svega funkcionalan i praktičan. Prevladava minimalizam sa svojim specifičnim elementima poput ravnih i čistih linija, dominacija neutralnih boja, prije svega bijele, bež i sive. Uz ovaj dominantan stil, pridodani su elementi industrijskog dizajna što je i za očekivati u ovakvom ambijentu, ali i klasičnog, viktorijanskog koji se najviše očituje u glavnoj spavaonici.

Foto: Cloud Studios

Industrijskom štihu ponajprije doprinose veliki novi prozori, rađeni prema originalu. No, stara vanjska stolarija bila je toliko dotrajala da su je vlasnici morali mijenjati. Inzistiranje na starom izgledu prozora bio je pun stilski pogodak i usto savršen način da što više prirodnog svjetla dopre u stan.

Foto: Cloud Studios

Otvorenim dnevnim boravkom dominira tamnoplava garnitura za sjedenje te kuhinjski otok, upotpunjeni zanimljivim detaljima, nerijetko u jarkim bojama. Osim dnevne zone, stan još sadrži dvije spavaonice od kojih jedna, gostinjska, ima i funkciju radne sobe zahvaljujući mezaninu na kojem se nalazi krevet dok je ‘donja’ razina sobe radni prostor.

Komentari