NOVA DEFINICIJA LUKSUZA: elegantan i raskošan stan s potpisom beogradskog dizajnerskog studija OBE

Projekt prostranog obiteljskog stana u Londonu koji zauzima površinu preko 200 kvadrata i koji uključuje čak i bazen, potpisuju beogradske arhitektice Jasna Kavran i Ksenija Pantović iz studija OBE, koje su gostovale sa svojim predavanjem na 4. sajmu InDizajn – Festivalu modernoga doma, održanom 2019.

 


Interijer koji vam predstavljamo po mnogo čemu je poseban: nalazi se u londonskoj četvrti Mayfair, projekt uređenja radile su poznate beogradske arhitektice Jasna Kavran i Ksenija Pantović, a u svome sastavu ima bazen i mini SPA zonu. Površina od 205 četvornih metara bila je dovoljna da se ostvari ideja malog bazena i spa zone u sklopu stana koji se nalazi na londonskoj adresi. Tome je pripomogla i tehnička etaža koja se nalazi ispod jednog dijela stana.

Kako ona ne iziskuje punu visinu, mogao se napraviti bazen povezan velikim otvorom s dnevnim boravkom.  Tako je moguće da se, boraveći u bazenu koji nije ukopan u pod nego podignut iznad razine podova u prostoriji, pogled pruža na boravak i obrnuto – iz boravka na bazen. Na taj način je socijalna zona koja služi i opuštanju proširena na prostor s bazenom i spa sadržajem te je interijer dobio novu dozu hedonizma i luksuza.

Osim bazena i spa zone, klijent je želio moderan i udoban stan u kojem će doći do izražaja obilje prirodne svjetlosti koje dopire kroz velike vanjske otvore. Već se ulaskom u stan jasno razdjeljuju dvije zone u interijeru – s lijeve strane se jedna za drugom nižu spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, a s desne se prostire socijalna, dnevna zona otvorenog koncepta povezana s bazenom i mini SPA zonom. Dnevna zona ima i zaseban blagovaonski prostor, odijeljen poluzidom od kuhinje i dnevnog boravka.

Foto: Studio OBE

Ulazni prostor iskorišten je za garderobni prostor, a isto tako i najveća spavaća soba ima zasebnu walk-in garderobu povezanu s kupaonicom. Uređenje je inspirirano klasikom, ali je ona oplemenjena modernim štihom kako bi bila prilagođena suvremenom načinu života. Od materijala dominiraju drvo i mramor, s akcentima od kože i baršuna, a prostor čine posebnim pomno odabrani komadi namještaja i detalja.

U dnevnom boravku pažnju plijeni pod slagan u chevron, različiti elementi za sjedenje, rasvjeta i sjajne, zlatne površine, a u spavaćim sobama štukature na zidovima kao i efektni dizajnerski naslonjači i komode.

Foto: Studio OBE

Ljubiteljima interijera i arhitekture, kao i stručnoj javnosti u Hrvatskoj i regiji imena mladih talentiranih arhitektica Jasne Kavran i Ksenije Pantović dobro su poznata. U rujnu 2019. godine u sklopu sajma InDizajn – Festival modernoga doma arhitektice su održale stručno predavanje temeljeno na svojim iskustvima i realiziranim projektima, od kojih je nekoliko njih nagrađivano.

Jasna Kavran i Ksenija Pantović iz studija OBE / Foto: Privatni arhiv

Pored privatnih interijera, arhitektice studija OBE potpisuju uređenja ureda i javnih prostora, između ostaloga i coworking prostora Nova Iskra, kafića Lula fine expresso bar i Cafea Dardaneli u Beogradu te Alicante bara u Španjolskoj.

 

Komentari