ČAROBNIH 30 KVADRATA KRAJ VODE: drvena kućica na otoku krije sjajno uređenu unutrašnjost

Bračni par, dizajnerica interijera Catherine Hultgren i njezin suprug Joakim, građevinski inženjer sagradili su drvenu kućicu u svome vrtu. Nastamba će prije svega služiti kao dodatni prostor kada im u duži posjet dođu djeca s unucima

 

 

Drvene kuće same po sebi skrivaju šarm kojem je teško odoljeti. Po ovakvoj gradnji poznata je Švedska, kao uostalom i cijela Skandinavija. Umanjenu verziju takve kuće u falu crvenoj boji sagradio je i uredio bračni par Hultgren u vrtu svoga imanja na otoku Yxlan u Švedskoj.

Catherine je dizajnerica interijera, a suprug Joakim građevinski inženjer koji su projektom željeli stvoriti dodatni prostor kada im djeca sa svojim obiteljima dođu u posjet. Oni će tako biti s njima, ali imati i potrebnu privatnost kada to požele. Kućicu su smjestili na najatraktivnije mjesto na imanju, tik do vode i okruženu zelenilom kako bi ugođaj bio potpun.

 

Foto: Anne Nyblaeus

Kućica atraktivne vanjštine, krije ništa manje zanimljivu unutrašnjost koju je Catherine pomno uredila. U samo 30 četvornih metara nalazi se dnevni boravak u čijem je sklopu i mala kuhinja te stol za objed, kupaonica te mala spavaća soba. Iz centralne prostorije vode stepenice na galeriju na kojoj je dodatni ležaj.  Tako kuća ima sve za samostalni život, što je vlasnicima i bio jedan od ciljeva jer je tako mogu povremeno i iznajmljivati.

Foto: Anne Nyblaeus

Pored glavnog ulaza, u kućicu se može ulaziti i preko velikih staklenih kliznih vrata koja vode u dnevni boravak. Veliki otvor osigurao je dovoljno prirodne svjetlosti u interijeru ali i predivan pogled na okoliš – zelenilo u vrtu i vodu. Duž cijele prednje strane kuće nalazi se i drveni podest koji je ujedno i natkrivena terasa na kojoj se može uživati tijekom cijelog dana.

Unutrašnjost kuće uređena je u skandinavskom stilu, s dominantnim sivim i plavim tonovima te ružičastim akcentima i prirodnim materijalima koji su prostoru dali toplinu i atmosferu doma.

 

 

Komentari