SAMO OPUŠTENO: ljetna rezidencija koja punim plućima udiše atmosferu Mediterana

Trosobni stan na Costa Bravi, 20-ak kilometara udaljen od Barcelone, savršena je ljetna rezidencija četveročlane obitelji iz Njemačke. Dovoljno zaklonjen u mir i prirodu a dovoljno blizu plaže, ovaj prekrasni interijer pruža pravu dozu odmora

 

Vjerojatno najpoznatiji i najpopularniji dio Španjolske, Costa Brava, unatoč gužvi i brojnim turistima tijekom većeg dijela godine, nudi i male oaze mira i spokoja. Takav je i ovaj trosobni stan od 63 četvorna metra na obali u kojem ljetuje četveročlana obitelj iz Njemačke – mladi par s dvije kćeri. Opuštenom i prozračnom štihu koji vlada apartmanom uvelike doprinosi autentični, mediteranski stil.

Foto: Nice Home Barcelona

Drvo, lan i pamuk kao osnovni materijali te svijetla paleta boja koja asocira na sunce, pijesak i more te svijetlo zelena na vegetaciju iz okoliša ono su što, uz divne detalje, ovaj interijer čine posebnim. Usto, ovaj interijer savršen je primjer kako sjajno može biti interpretirana tradicija i prirodni okoliš kojima su se prilikom uređenja vodili vlasnici uz pomoć dizajnerice Dare Diaz.

Foto: Nice Home Barcelona

Apartman se sastoji od velike dnevne zone u koju vodi ulazni prostor, zatim dvije spavaće sobe – roditeljske i dječje te kupaonice i toaleta. Najveća površina otpada na dnevnu zonu – boravak, kuhinju i veliki blagovaonski stol, dok su spavaće sobe doista vrlo male kvadrature s tek osnovnim komadima namještaja. Budući da nije bilo potrebe za velikim skladišnim prostorom, interijer je bilo lakše urediti i naglasak staviti na stil i atmosferu, a manje na funkcionalnost.

 

Izvor: Nice Home Barcelona

Komentari