ČUDO OD 33 KVADRATA: mali dvosobni stan oplemenjen zemljanim tonovima

Dizajnerice Nancy Geernaert i Juliana Franklin uredile su mali stan u Parizu okupan svjetlošću i oplemenjen zemljanim tonovima, no najviše fascinira činjenica da je sve stalo u svega 33 kvadrata

 

 

 

Stan od 33 četvorna metra, čije uređenje potpisuju Nancy Geernaert i Juliana Franklin smješten je zgradi sagrađenoj 70-godina prošloga stoljeća. Prije uređenja ovo je bio jednosobni stan, koji je pregrađivanjem dobio spavaću sobu. U dnevnom prostoru kuhinja s blagovanjem također je odijeljena od boravka, kako bi se zone vizualno odijelile.

Dizajnerice su uređenjem željele postići veću dozu funkcionalnosti, ali stvoriti atmosferu zimskog vrta puštajući prirodnu svjetlost i brišući jasne granice između soba i prostrane terase koja se proteže dužinom cijelog stana. A da bi se postigao željeni učinak, koristile su prirodne materijale (drvo, terakotu, lan, pamuk), tople, zemljane tonove te zelenilo.

 

 

Vizualizacija: David Ha

 

Ti svijetli i topli tonovi te zelenilo u kontrastu su s crnim podovima i ostalim elementima u crnom koji sugeriraju moderni i industrijski dizajn. Bakreni dodaci podigli su prostor unoseći plemeniti sjaj u njega.

Dizajnerice su se odlučile i na jedan pomalo neočekivan potez: u mali prostor stavile su tamne drvene obloge… i to baš u svaku prostoriju, pa i kupaonicu. Crnim drvenim parketom željele su postići jedinstvo i vizualnu fluidnost, vješto ga kombinirajući s kuhinjskim elementima i određenim komadima namještaja.

 

Izvor: Elledecoration.ru

 

Komentari