PRAVA ČAROLIJA: pastelne nijanse plave oživjele su mali mali dvosobni stan

Pored bijele i sive, plava je jedna od najpopularnijih boja u interijeru, i to baš sve njezine nijanse. Vodimo vas u interijer u kojem upravo ova boja vodi glavnu riječ, a sjajno ju nadopunjavaju siva i crna u akcentima

 

 

 

Izabela Olszewska iz arhitektonskog studija Wielkie Rzeczy iz Poljske potpisuje projekt uređenja dvosobnog stana od 48 kvadrata. Zahtjev vlasnika bio je povezivanje prostora dnevne zone, kao i povezivanje hodnika s dnevnom zonom te vrlo jednostavno uređenje u kojem će postojati plava boja. Budući da je riječ o starom stanu u kojem se u spavaću sobu ulazilo iz dnevne, vlasnik je želio ostaviti takav raspored.

Dizajnerica mu je predložila da proširi vrata spavaće sobe te da umjesto klasičnih vrata stavi staklena klizna, koja su sada u trendu. Zadatak s plavom uspješno je izvršen jer interijerom vladaju nijanse ove boje te definiraju čitav prostor.

 

Foto: Joanna Korczyńska

Vizualno produžavanje prostora

Kuhinja i dnevni boravak postali su jedna prostorija pa je ostalo više mjesta za dio s blagovanjem koji sada povezuje ova dva sadržaja. Pažnju u dnevnoj zoni plijeni kuhinja u sivim, plavim i tirkiznim nijansama te odabir pločica geometrijskog uzorka. Upečatljivi uzorak postao je jedan od nosećih stilskih elemenata u dnevnoj zoni, potpomognut retro dimenzioniranim hladnjakom u tirkiznoj boji.

Kuhinja u jednoj liniji, koja se nastavlja i u prostoru hodnika gdje jednim dijelom postaje dio za skladištenje, vizualno produžuje prostor dnevne zone.

 

Foto: Joanna Korczyńska

Crni akcenti

Naglasak u dnevnom prostoru je stavljen i na rasvjetu od crnog metala, koja je unijela dašak industrijskog stila te odabir različitih modela stolica koje su prostor učinile originalnim. Drveni elementi uneseni su u prostor kao kontrast sivoj, crnoj i bijeloj te utopljavaju prostor i čine poveznicu s rustikalnim stilom.

Spavaćom sobom dominiraju plavi i bijeli tonovi, a posebnost u prostoriji je krevet od paleta. Uređenje spavaonice vrlo je jednostavno, bez suvišnih detalja i previše akcenata, s namjerom da krevet dođe do izražaja, kao i klizna vrata.

 

 

Komentari