Genijalno uređena garsonijera sa zasebnim spavaćim kutkom

Predstavljamo zanimljiv projekt uređenja tajvanskog studija MII design, mali stan kojeg čini svega jedna centralna prostorija uz kupaonicu. Skromna površina maksimalno je iskorištena tako da se u prostoru uspjelo naći mjesta za odvojeni kutak za spavanje

 

 

 

Mlada vlasnica malog stana, garsonijere od svega 30 četvornih metara na Tajvanu, angažirala je za uređenje studio MII design kojem je najveći izazov bio osmisliti sve potrebne funkcije u skučenom prostoru. Vlasničini zahtjevi su, osim prijedloga uređenja, bili i stvaranje zasebnog kutka za spavanje unutar jedne velike prostorije. Budući da je riječ o garsonijeri koju, pored kupaonice čini samo jedna prostorija, nije bilo jednostavno stvoriti u istoj razini spavaći dio.

Foto: MD Pursuit

Stoga su dizajneri predložili stvaranje spavaće zone na visokom podestu, svojevrsnom mini mezaninu ispod kojeg je smješten garderobni prostor, koncipiran kao walk in ormar. Tako se maksimalno uštedjelo na prostoru jer su na istoj površini osmišljena dva sadržaja te je ostalo dovoljno mjesta za prostor u kojem se najviše boravi i koji treba najviše kvadrata – kuhinja i boravak.

Foto: MD Pursuit

Ove dvije cjeline vizualno su odvojene spuštenom stropnom metalnom policom te šankom koji s jedne strane služi kako mjesto za blagovanje, skladištenje kuhinjskih stvari a s druge strane je na njega naslonjen trosjed. Svojim dizajnom – tankim ojastučenim naslonom te rukohvatima trosjed je idealan za manje prostore.

Foto: MD Pursuit

Odabir boja također je bio diktiran skučenom kvadraturom, kojoj bolje odgovaraju svjetliji tonovi. Njima su kontrastirani detalji u crnim, tirkiznim i zelenim akcentima. Bilje je dodatno osvježilo prostor i unijelo u njega dinamiku.

 

 

 

Komentari