DOBRO ISKORIŠTENIH 45 KVADRATA U PULI: temeljitom adaptacijom do atraktivnog i ugodnog prostora za najam

Prije tri godina vlasnica stana u Puli, Bojana Starčević odlučila se na temeljito preuređenje. Budući da je po struci inženjerka i velika zaljubljenica u uređenje interijera, sama je osmislila novi koncept prostora kao i njegov cjelokupni izgled

 

 

Sve više se vlasnici svoje stanove i kuće odlučuju prenamijeniti za najam, naročito ako je nekretnina na dobroj poziciji i ima potencijal koji će privući turiste. Tako je bilo i s malim dvosobnim stanom u Puli površine 45 četvornih metara, kojem je vlasnica Bojana Starčević dodijelila novu ulogu. No, prije nego je interijer u blizini centra grada zaživio svoju novu namjenu, bila je potrebna temeljita adaptacija.

U tome joj je od velike pomoći bila činjenica da je ovlaštena inženjerka građevine te da voli uređivati interijere. Izvrsna kombinacija, zar ne?

Foto: Daniel Kiršić

Stan se sastoji od dnevne zone s boravkom, blagovanjem i kuhinjom, spavaće sobe, male izbe, kupaonice, ulaznog prostora i balkona. Renovacija, koja je trajala oko četiri mjeseca, uključivala je novu stolariju i elektroinstalacije, obnovu zidova (gletanje, žbukanje i bojenje) te rušenje dva zida kao i novi namještaj, mahom rađen po mjeri.

Jedina prostorija koja nije uspjela biti obuhvaćena adaptacijom je kupaonica, koja se unatoč tome uz sitne detalje savršeno uklopila u cjelokupan interijer.

Foto: Daniel Kiršić

Kako bi prostor bio funkcionalniji i atraktivniji, vlasnica je srušila zid koji je dijelio kuhinju od dnevnog boravka te je dobila otvoreni prostor. Kuhinja je dobila novi namještaj i aparate, a umjesto zidnih pločica stavljena je periva boja koja se pokazala kao odlično rješenje. Podne su pak pločice zadržane kako bi se uštedjelo na budžetu.

Osim zida koji je dijelio kuhinju, srušen je još jedan – onaj između spavaće sobe i izbe čime je dobiven prostor za ugradbeni ormar.

Foto: Privatni arhiv

S namjerom da interijer postane povezaniji te protočniji, a tako stvori i dojam prostornosti, Bojana je odlučila ukloniti vrata između dnevne zone i hodnika, u kojeg je ovako doprlo znatno više dnevne svjetlosti. Umjesto vrata stavljena je vrlo originalna otvorena polica originalnog dizajna.

Foto: Daniel Kiršić

Pažnju u dnevnom boravku plijeni moderna modularna sjedeća garnitura efektnog dizajna koja se može pretvoriti u sofu, dvosjed ili trosjed. Funkcionalnost je vješto i skladno, kroz cijeli interijer isprepletena s dizajnom – pomno odabranim osnovnim i akcentnim bojama, teksturama, namještajem i detaljima čime je stvoren moderan i opuštajući prostor.

 

Komentari